Политика

Щабът на Манолова: Има секции с 1000% повече гласове за Фандъкова, отколкото за Манолова (видео)

Вотът в ромските секции в столичните квартали „Красна поляна“, „Слатина“ и „Люлин“ буди огромни съмнение.  В „Красна поляна“ е имало струпване на хора между  9:00 и 11:00 часа преди обяд, а следобед не е имало движение. Имаме притеснения,  че това е организиран вот.

 

 

Това каза днес в щаба на Мая Манолова председателят на „Движение България на гражданите” Димитър Делчев, който даде съвместен брифинг с председателя на Иницитивния комитет, издигнал кандидатурата на Манолова за кмет на София, Никола Вапцаров и кандидатите за общински съветници от ДБГ Войслав Тодоров и Ана Вилфан.

По думите му в една от секциите в „Красна поляна“ се вижда, че

има 2081 гласа за Йорданка Фандъкова, 251 за Мая Манолова, а останалите са за другите кандидати. 

„Това са 1000 % по-голям вот за Фандъкова, което без организация и контрол на вота не може да стане. В секция №61, отново в „Красна поляна“, се вижда, че Йорданка Фандъкова е получила 242 гласа, а Мая Манолова – 13 гласа. Другите кандидати са получили по два, три, пет или десет гласа“, подчерта Делчев. 

В секция №75 в същия район има 160 гласа за Фандъкова и четири гласа за Манолова, обясни още председателят на Движение България на гражданите.

„Фрапантно е положението и в кварталите „Люлин“ и „Слатина“, каза още Делчев.

Той обясни, че искат да покажат, че разликата между първия и втория е дошла след организиран вот от ромските секции в „Красна поляна“ и в „Люлин“.

„Това не е свободен вот“, категоричен бе водачът на листата на местна коалиция „България на гражданите“, която подкрепи Мая Манолова за кмет на София. 

„От ДБГ и щаба на Мая Манолова са сезирани ЦИК, ОИК и СИК за нарушения, които сме установили и по този, и по други казуси“, каза още Делчев.

Председателят на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Манолова за столичен кмет, Никола Вапцаров уточни, че изборния ден щабът е подал над 30 нарушения на изборния процес.

Войслав Тодоров, който е в листата на „България на гражданите“ добави, че същото явление с концентрирано гласуване се е наблюдавало и в столичния кв. „Христо Ботев“ в 70-та секция с феноменалните 80 % гласували, от които 393 гласа за Фандъкова, малко над 30 гласа – за Манолова.

„В секция 76 е подобно положението – точно 343 гласа за Фандъкова и 35 гласа за Манолова. Във Филиповци 70-80 % от вота е за Фандъкова. Това се повтаря по същия начин и за районните кметове и съветниците“, уточни той. 

„Когато говорим за подмяна, понеже Фандъкова имаше наглостта да го каже, ето това е подмяната – подмяната на вота чрез контролиран вот и странни единомислия, се стига до такива ситуации. Подмяната е ясно на кого е“, каза Тодоров, визирайки ГЕРБ.

Никола Вапцаров заяви, че нови жалби са писани през нощта и вече са над 35, изпратени от щаба на Манолова до ОИК за изборни нарушения.

„Имаме и сигнал за недопускане на законни представители до секциите заради етническия им произход. 134-то училище, 26-та секция, са казвали на хората изобщо да не вземат бюлетината за кмет, същата тактика се е прилагала  във Френската гимназия. Това е подмяна на вота. Ние сме тук за честно състезание“, заяви председателят на Инициативния комитет, издигнал Манолова за кмет. 

Той призова „идеите и програмите да убеждават хората, не изборните манипулации.“

Според сигнала нераздадените бюлетини после са били попълнени и пускани в урните, което  е фрапантно нарушение, по думите му.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

„Хората в неделя ще избират между тези, които предлагат промяна и другите, които както се вижда от протоколите, получават предимства от ромските гласове. Очевидно ГЕРБ избраха другия подход и точно това ще разгневи демократично мислещите хора и точно това ще ги накара да излязат да гласуват срещу кандидата, който си позволява да манипулира вота, каза още Делчев.

Ана Вилфан, която е кандидат за общински съветник от коалиция „България на гражданите“ съобщи за отказан достъп до секция на представители на ДБГ и Инициативния комитет на Мая Манолова.  

„Представител на ОИК ни обясни, че достъп до „Арена Армеец” няма да се даде докато не приключи конфликтът с Волен Сидеров пред залата. Едва след 23,00 ч. представител на ДБГ бе допуснат до залата, а на Инициативния комитет на Мая Манолова представителят не беше допуснат“, обяви Вилфан и каза, че това е недопустимо  при положение, че представителят е притежавал всички необходими документи по закон.

 • Мая Манолова
 • ДБГ
 • Движение България на гражданите
 • местни избори
 • София

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Почина Нобелов лауреат по физика

  Politic

  ГЕРБ и БСП изхарчили по 2 млн. лв. на изборите

  Politic

  ”България Ер” ще компенсира забавянията на полетите

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.