Свят

Цветеслава Гълъбова за убиеца от Чикаго: Пълно изтрещяване!

”Ужасяващо е, че един зрял мъж, за когото се предполага, че би трябвало добре да владее импулсите си, просто влиза и отнема човешки животи. Това означава едно, казано на жаргон, пълно изтрещяване”. Това каза д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната психиатрична болница ”Св. Иван Рилски”.

Убийството може да е планирано, може да е извършено поради болестни мотиви или лош контрол на импулсите. Увеличава се броят на хората, които не умеят да се самоконтролират и за които човешкият живот просто не е ценност, допълни д-р Гълъбова пред БНТ.

 

„Базовата несигурност, която цари в САЩ, особено там, където има големи гета, средища на организирана и неорганизирана престъпност, за тях този този въпрос е нерешим“, коментира Христо Смоленов, експерт по сигурността.

 

Спомнете си какво се случи в Лас Вегас, когато бяха убити над 50 души по време на концерт, а над 400 бяха ранени. Това е битов тероризъм, допълни Смоленов.

 

Всички сме свидетели на ежедневна агресия – по улици, по пътища, по паркинги, училища. Всичко започва от семейството, което е най-важната клетка на обществото. Днес тази клетка се разпада, насилието се лее отвсякъде, категорична е д-р Гълъбова.

Психопатите се насърчават от обществените условия. Те не са душевноболни хора, а идеал на една криворазбрана демокрация, която е клептокрация, заяви Смоленов.

Източник: frognews.bg

Свързани новини

Живко Тодоров: Има нужда от промяна, където ГЕРБ загуби

Politic

Момче потъна в река Дунав край Силистра

Politic

Америка губи битката срещу корупцията в Източна Европа

Politic

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.