Политика

Цветанов се разплака в ефир: Хората ще дават оценка, не Борисов

Тази сутрин при водещата в bTV Жени Марчева гост бе Цветан Цветанов, който преди дни подаде оставка от всички постове в ГЕРБ. На нейната забележка, че той е на 2 метра от нея и тя вижда очите му, които са пълни със сълзи, Цветанов отговори:

„Това е съвсем нормално, аз съм чувствителен човек и взимам решенията си съвсем осъзнато.

Нищо от казаното от премиера, не ме нарани, защото може би това е нещо, което не съм виждал през всичките тези години. Това е неговото поведение, неговата оценка. Мисля, че хората ще дадат оценка – не аз, не той“.

„Оценките на премиера са негово право и ще го оставя без коментар, каза Цветанов за забележката на Борисов, че ролята на Цветанов е била преувеличена. За тези 40 дни бях коректен, лоялен и не казах нито една дума. Не смятам, че е редно да казвам нещо лошо за Борисов. Може би това е само негово право.

{cbrelatedarticle count=“3″ /} 

 

„Третият вариант на Борисов бе да остана в партията и да работя в нея, но да нямам никакви контакти и изяви по какъвто и да е повод.

Това редно и нормално ли е за човек, 13 години работил за структурирането на ГЕРБ? Казах, че вариантите са само два – или работим в това, което е било досега, за да гарантираме успеха на изборите, или си тръгвам. Усещах недоверие, което е съществувало досега. По-добре да приемеш една стъпка и да вървиш напред“, добави той з атретия варинат, предложен от Борисов

Помолен да коментира думите на Борисов, че ролята му в партията е силно преувеличена, Цветанов заяви: „Много пъти са казани реплики от Борисов. Не съм човек, който ще сложи личното пред националното и партийното, не съм човек със силно его, което да бъде наранено“, каза той.

{cbrelatedarticle count=“2″ /} 

Цветанов не остана длъжен на Борисов:

„Аз също имам права и мога да говоря това, което сметна за необходимо. Лоша дума за Борисов няма да кажа, но мога да коментирам политически решения, които за мен са били грешни или ще бъдат такива“.

Цветанов разказа как в понеделник вечерта, след като децата им си легнали, той и съпругата му до 2 часа сутринта са обсъждали темата.

Тя каза: „Каквото и решение да вземеш, ще те подкрепя“. На другия ден във вторник проведохме 3 часа и половина разговор с Бойко Борисов. Не си повишихме тон. Смятам, че и сега в студиото не бива да говориш негативно и лошо за човека, с когото си работил 18 години. Присъщо е на българина, след като сте работили или били заедно, при поява на различно мнение и раздяла, тогава всеки започва да говори какви ли не небивалици“, каза още Цветанов.

 

 • политика
 • Цветан Цветанов
 • ГЕРБ
 • ефир
 • сълзи
 • Бойко Борисов

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Димитър Марковски: Няма юридически път, който да върне Полфрийман в затвора

  Politic

  Нинова: Загубихме! Да се избира лидер на БСП

  Politic

  Петков: Нинова бърка „Коалиция за България“ с „Техноимпекс“

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.