Политика

Цветанов се върна в парламента, но Борисов му се скара

Цветан Цветанов се връща в парламента, но не като народен представител, а като сътрудник на Парламентарната група на ГЕРБ, стана ясно в сряда.

 Народните представители и парламентарни групи имат право на нещатни или редовни сътрудници,

на които се плаща от парите на групата в плик. Те не се облагат с данъци и са около 2000 лева на месец. 

Цветанов беше вписан като сътрудник на Парламентарната група, чийто шеф беше до преди няколко дни, като заместник-председател на ГЕРБ.

Въпросът, който си задаваха всички беше дали Цветанов ще получава пари и в какво качество ще сътрудничи.

В регистъра наличието на Цветан Цветанов в новия му статут е отбелязано така:

cvetanov pg

В дните около оставката на шефа на групата на ГЕРБ редица народни представители споделиха, че именно Цветанов е бил човекът, осигурявал кворум и приемането на важни за оцеляването на правителството решения, а отсъствието му може да се отрази на работата на Народното събрание. Може би това е част от причината от парламентарната група да го назначат за сътрудник. 

С право се появиха съмнения, че с връщането си в парламента, той ще бъде неформален лидер на групата.

{cbrelatedarticle count=“2″ /} 

Цветан Цветанов напусна парламента на 29 март заради скандала „Апаратаментгейт“ и евтиното жилище, което си е купил от „Артекс“.

А поредният му гаф отново разгневи шефа му в партията – Бойко Борисов. Това че вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов се връща в Парламента като нещатен сътрудник на парламентараната група, премиерът Бойко Борисов научи от медиите в Брюксел на следващия ден, където той беше за решаване на съдбата на Великобритания в ЕС. 

Ще дам на Цветанов право да промени статута си. Не може толкова тежко наказание да получи, да напусне парламента, да напусне шефското място на председател на парламентарна група и заради този договор да се внесе съмнение. Това е просто несериозно. Цветанов не схваща в каква ситуация се е поставил, заяви премиерът.

Той коментира също, че Цветанов ще трябва да се оттегли от парламента, където се е върнал без негово знание. 

Малко по-късно Цветанов обясни, че е говорил с парламентарната група да бъде премахнат от сътрудниците и коментира, че всичко е било, за да има карта за достъп до парламента, тъй като трябвало да провежда срещи с други парламентарни групи и депутати, с което напрактика призна подозренията, че иска да държи изкъсо парламентарната група. 

Ситуацията показа и поредно разминаване между първите двама в ГЕРБ, но даде възможност на Борисов отново да покаже кой е шефът и да нареди какво да се прави. Това ще му е все по-нужно, тъй като редица анализатори споделяха мнение в последните месеци, че партията му се е изплъзнала и вече голяма част от ГЕРБ е именно под контрола на Цветанов. 

 

 • Цветан Цветанов
 • депутати
 • ГЕРБ

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Адв. Елена Гунчева: Електоратът кълве на предизборните обещания

  Politic

  Четвърта поред провокация срещу Мая Манолова

  Politic

  Правителството похарчи 2.7 млрд. лева само за час

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.