Политика

Съдът касира изборите на общински съветници в Панагюрище

Административният съд отмени решението за избор на Общинския съвет в Панагюрище.

 

 

Оспорването е от Движението за права и свободи и засяга само една от централните секции в града,

но разминаването и отчитането на недействителните бюлетини е толкова голямо, че може да промени състава на Общинския съвет.

В жалбата се споменават още няколко нарушения, сред които отстраняване на секретаря на избирателната секция при преброяването на бюлетините и отчитането на резултатите.

Наред с това магистратите установиха, че 61 бюлетини, в която няма отбелязано гласуване за партия, а само преференции и са отбелязани за недействителни, са разпределени като гласове за партии.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

По делото са разпитани и свидетели, според които част от протоколите са с подменено съдържание. Според магистратите би следвало ГЕРБ да има 8 мандата, а не определените от ОИК-Панагюрище 9 мандата, а ДПС да получи 1 мандат в новоизбрания общински съвет.

Решението на съда е върнато на Общинската избирателна комисия за обявяване на действителните резултати. В същото време то може да бъде обжалвано.

 • политика
 • избори
 • съд
 • общински съветници
 • Панагюрище

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Порно с политици и медии в порнодържавата на Борисов

  Politic

  Свиленски: Борисов прави копки, значи е в безизходица

  Politic

  Протест срещу сградата ”Златен век” в София

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.