Политика

Спаси Девня: Кметът от ГЕРБ раздава земя на тъста си за фотоволтаици

Уважаема Редакция, изпращаме ви информация за интересна бизнес схема в община Девня. Тя за съжаление не е без благословията на кмета Свилен Шитов. Още по-интересно е, че самият той е покровителят. Става въпрос за отдаването на 4000 декара площ на неговия тъст, за да строи фотоволтаичен парк край Девня.

 

 

Това се казва в сгинла от „Спаси Девня“ до редакционната ни поща. Сигналът, изпратен и до прокуратурата и още няколко ниституции още през 2017 г., е подписано т Мария костадинова от Варна, посочила адрес и телефон за контакти. Тя е приложила и десетки документи, схеми, скици, снимки и друга информация по казуса с кмета.

Според сигнала той е раздавал земя на тъста си и свои близки, а потърпевшите лица са били притискани от страна на управляващите.

„Като кмет на Девня Шитов внася докладни записки в Общинския съвет за отдаване на земята за дълги години, без икономическа обосновка и анализ. Схемата е елементарна, прозрачна и изцяло в конфликт на интереси за Свилен Шитов.

Това, че фирмата на тъста му, в която е и съпругата на кмета и дъщеря на собственика, получава общински земи с цел придобиване

не притеснява Шитов.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Предоставяме на вашето внимание и документи, доказващи активното участие на кмета на Девня Свилен Шитов в роднинската бизнес схема с общински терени. А дали е корупционна, вие сами ще се уверите от предоставените ви документи.

По случая има пуснат сигнал до Специализирана прокуратура, премиерът Бойко Борисов,

омбудсмана Мая Манолова, лидерът на БСП Корнелия Нинова, ДАНС и централата на ГЕРБ. А има ли проверка и разследване?

Подробности, документи и снимки на адрес: https://spasidevnya.com/“

се казва още в сигнала, подписан от „Спаси Девня“.

На посочения сайт са публикувани схеми, снимки, документи, хронология на действията по сделката и сигналите до институциите след това.

Подалите сигнала посочват, че нямат политически амбиции и са информирали и самата партия ГЕРБ,

и опозицията от БСП за сделките на кмета от ГЕРБ.

Те настояват, че земята се дава и продава на безценица и така се нарушава публичният интерес,

което посочват като мотив да се обърнат към редакцията ни за повече публичност, но и към институциите в държавата и към прокуратурата за съответните проверки.

Ако кметът на Девня би искал да отговори на сигнала на Мария Кастадинова, ще му предоставим тази възможност.

 • политика
 • сигнал
 • Девня
 • кмет

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Съдът дължи обезщетение, ако с негово решение е открадната фирма

  Politic

  Колко лицеви опори прави Бойко Борисов? (видео)

  Politic

  CEZ прекрати договора си с Гинка Върбакова и обвини за това българските власти

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.