Свят

Собственикът на „Тад-Груп“ остава в ареста

Няма никакви доказателства, че собственикът на „Тад-Груп“ Иван Тодоров е извършил подбудителство във връзка с изтичането на данни от НАП. Държавните институции трябва да се грижат за авторитета си и да пазят данните си. Всеки гражданин има интерес да оспорва авторитета на държавните институции, за да ги стимулират да се развиват.

Това заяви адвокат Ина Лулчева пред журналисти след приключването на заседанието за мярката за неотклонение на собственикът на „Тад-Груп“ Иван Тодор.

Апелативният специализиран съд остави в ареста собственика на „ТАД Груп” Иван Тодоров. Той е опасен за обществото, посочи съдът.

След масираната атака тази седмица, очаквахме такъв обрат, без да считаме, че това е законосъобразно. Продължаваме да твърдим, че доказателства за подбудителство от страна на Тодоров няма. Това е удовлетворяване на обществено напрежение по случая. Има и доказателства, които се тълкуват неправилно. Съдът приема за доказана някаква незаконна практика. Касае се за показания на някакви служители, които коментират кое е правилно и кое не, каза адвокат Лулчева.

Държавните институции не могат да разчитат на това гражданите да не се съмняват в авторитета им.

В тези четири тома няма абсолютно нищо, освен разпити на собственици на различни компании, които казват, че нямат договори с „Тад-Груп“, а също така и че не са им хаквани сайтовете и нямат никакви претенции.

Кристиян Бойков беше по собствено желание в залата, защото искаше да даде обяснения пред съда и да каже, че Тодоров по никакъв начин не е искал от него това в което го обвиняват.

Според мен съдът, кйто се интересува от истината не следва да отказва да приеме доказателства още повече обяснения на обвиняем. Не мога да си обясня, защо не беше допуснато даване на устни обяснения на Бойков, а бяха приети писмени доказателства, представени от прокуратурата, каза още Лулчева.

Съдът се позова на снимки, в които се виждат други лица, но на тях не присъства Иван Тодоров, каза другият адвокат на Тодоров.

Източник: frognews.bg

Свързани новини

Снимките на тв сериал променят движението в София

Politic

Металика дариха 250 000 евро за детска онкология в Румъния

Politic

САЩ съобщи на ООН, че се оттегля от Парижкото споразумение за климата

Politic

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.