Политика

Следваща стъпка на Борисов – показва ремонтирани училища

В началото на годината на политическо събитие на ГЕРБ премиерът предупреди кметовете и местните организации, че трябва да им светне синята лампа и да започнат да показват всичко, което е направено от ГЕРБ, за да не им светне червената. 

 

Червената лампа вече светна за Цветан Цветанов, при когото вместо резултатите, апартаментите излязоха „на светло“. А лидерът на партията Борисов пое и кампанията за евроизборите и показването на резултатите в свои ръце.

 

В последните седмици изглежда любимото занимание на Борисов е да шофира служебната кола, возейки министрите, които му „разказват“ по колко пари са дадени за конкретен обект.

Няколко седмици премиерът ни показваше новостроящи се пътища на живо във Фейсбук като хората дори се пошегуваха, че си има собствена „Бойко ТВ“.

Днес Борисов е отново на път, за да ни покаже нагледно колко много е направил за страната, както самият той се изрази по-рано през седмицата „те с години си говорят, а ние толкова много направихме“.

В неделния ден с премиера пътуват финансовия министър Владислав Горанов, който е с него на почти всички обиколки, и министърът на образованието Красимир Вълчев.

В началото на видеото след думите „Готови сме“ Вълчев започва да рецитира – отиваме в Професионалната гимнази по селско стопанство, за която по програмата Региони в растеж сме отпуснали 1,3 млн. лева. Около 140 училища се ремонтират по тази програма и продължава с плановете на МОН за ремонти.

А Борисов го репликира:

„Бъдещето време го оставям на БСП, те да си говорят – интересуваме какво сме направили“,

след което министърът започва да дава отчет за 2018 година.

Всички тези данни би трябвало да са известни на Борисов, но той отново иска да ги покаже на публиката.

{cbrelatedarticle count=“2″ /} 

В социалните мрежи хората вече се шегуват, че новата цел на Борисов е да си спечели прозвището „строителя“ и след като вече изпревари един от най-успешните български политици – Стефан Стамболов по години управление, се опитва да се мери с него и по строителство.

Тръгвайки си от Нова Загора в посока Сливен Борисов случайно попадна на работници, които полагат нов асфалт на пътя Нова Загора – Сливен – Стара Загора. Той размени няколко думи с един от работниците, които му обясни, че пътят не е ремонтиран от 20 години и сега ще стане много хубав с нов асфалт, канавки и орязване на растителността.

След срещата Борисов заключи, че несправедливо го обвиняват, че асфалта не се яде, тъй като ремонтът на пътища давал работа на много хора.

В Сливен Борисов качи и кмета, който да разкаже какво е направено за града и новоизбраният евродепутат Десислава Танева. Спря да се поснима с фенове, след което мина по малки улички, за да види санираните блокове. А с кмета разиграха отново сцената, че местната власт иска продължаване на програмата за саниране, но Борисов е недоволен, че кметовете са си мълчали, когато са ги хейтели заради същата. Подобна сцена имаше и в Пазарджик с местник градоначалник като тогава Борисов обеща да се мисли вариант за продължаване на програмата. 

 • Бойко Борисов
 • Владислав Горанов
 • Красимир Вълчев
 • училище
 • ремонт

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Иванчева: Иван Гешев ни е арестувал докато е командировка в Русия

  Politic

  Президентът започна консултации за промени в конституцията

  Politic

  Германските фирми са инвестирали 6.9 млрд. лв. в България

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.