Свят

”Системата ни убива”: Писна ни да се гаврят с децата ни, на живот и смърт е!

Майките от ”Системата ни убива” алармират за неспазване на Закона за личната помощ в няколко направления от страна на социалните от Дирекция ”Социално подпомагане” в ”Красно село”. Те са чакали около 2 месеца социалните да посетят младежите и да направят оценка, за да им бъде осигурен асистент.

Пред Bulgaria ON AIR протестиращата Вера Иванова обясни, че освен нейното дете, само от отдела в „Красно село“ още 52-ма души са били лишени от асистен за август.

Майките от „Системата ни убива“ сигнализират за неспазване на Закона за личната помощ

 

„Писна ми тези хора да си правят гавра с децата ми. Това е нетърпимо положение и трябва да спре. Обърнали сме се с отворено писмо към министър Петков. Искаме той лично да направи оценката. Тези деца с месеци стояха пред Народното събрание, той ги познава много добре и няма да го затрудни“, заяви тя.

 

„На нас ни омръзна! Във всяко решение, което се взима, се получава така, че човекът с увреждане е ощетен. Държавата, когато мисли за тези хора, те са на последно място“, коментира Нели Димитрова в „България сутрин“.

 

Майките са категорични, че трябва да се промени манталитета на социалните работници. В понеделник жените от „Системата ни убива“ ще се срещнат с Агенцията за социално подпомагане.

 

„Нямаме право на отказ, всичко е на живот и смърт“, заяви Димитрова.

Източник: frognews.bg

Свързани новини

Делян Пеевски е жив и май се отказва от ЕП

Politic

Специалисти откриха метод за защита на косата при химиотерапия

Politic

Над 50 души загинаха при затворнически бунт в Бразилия

Politic

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.