Политика ТОП начална

Румен Радев призова ЕС да се ангажира с Близкия Изток

Миграционната криза е предизвикателство за цяла Европа и ЕС не бива безучастно да наблюдава процесите в региона на Близкия Изток. Това заяви президентът Румен Радев на среща с министъра на външните работи и миграцията на Ливан Джебран Басил, който е на официално посещение у нас.

По думите на Румен Радев Ливан е позитивен пример за религиозна и етническа толерантност в Близкия Изток.

Европейският съюз трябва да бъде по-ангажиран и да взима дейно участие в усилията за възстановяване на стабилността в Близкия Изток. За тази цел е необходима подкрепа за програмите, насочени към укрепване на сигурността, икономиката, подобряване на социалната, образователната и здравна система в страните от региона, така че младите хора да бъдат приобщени към решаване на предизвикателствата в своите страни.

Българският държавен глава приветства сформирането на новото ливанско правителство на националното единство

и изказа подкрепа за усилията на страната за укрепване на сигурността и насърчаване на икономическия растеж не само в Ливан, но и в региона.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Ливан е сред най-силно засегнатите страни от бежанските и миграционните процеси в региона и следва да получи активна подкрепа от страна на международната общност за справяне с този проблем, е позицията на президента.

  • политика
  • румен радев
  • ЕС
  • Близък изток

Източник: 24novini.bg

Свързани новини

Плажните концесии се връщат в туристическото министерство

Politic

Дани Каназирева става областен управител на Пловдив

Politic

Отстраняването на главния прокурор – възможности и решения

Politic

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.