Политика

Румен Радев: Изборите не могат да бъдат индулгенция за корупционните скандали

Тези избори не могат да бъдат индулгенция за корупционните скандали. Това е погазване на правовата държава. Изборите са политически акт, те не могат да заместят прокуратурата и съда, и не могат да опростят грабителство и престъпление.

Това заяви държавният глава Румен Радев за провелите се вчера избори за европарламент.

По повод коментарите, че той също е загубил тези избори, държавният глава заяви, че вече е свикнал да го пакетират – „ако не в партия, в идеология, ако не в идеология в нещо друго“. Като отбеляза, че неговите критики към управлението не са от вчера и не са обвързани с никоя партия и предизборна кампания. Моите критики са систематични, както са такива корупцията и беззаконието, пораждащи точно такъв стил на управление, допълни държавният глава.

Той коментира две неща за изборите вчера: първо, рекордно ниската избирателна активност: „Тя, според мен, не е само шамар за политическата класа от огромното мнозинство от българите, тя е повод много сериозно да се замислим, защото демократична Европа има минимум два пъти по-голяма избирателна активност. Това показва, че ние продължаваме да се отдалечаваме от Европа не само като качество на живот, не само като качество на управление, но и като динамика и пълноценност на протичащите в останалите европейски държави и у нас процеси“, каза президентът.

„Второто нещо, което все по-отчетливо забелязвам, е тенденцията и политици, и анализатори и коментатори да говорят, че виждате ли – тези избори могат да бъдат един вид индулгенция за корупционните скандали“, заяви държавният глава. По този повод каза също и, че изборите не могат да заместят прокуратурата и съда.

Държавният глава призова всички партии да направят много добър анализ не само на своите програми, но и на това какво реално се случва в България и как ще догонваме Европа.

Румен Радев поздрави ГЕРБ за резултата от изборите, отбеляза успеха на ВМРО и посочи, че най-големият успех е бил за „Демократична България“.

Източник: frognews.bg

Свързани новини

Мъгли, но и слънце през почивните дни

Politic

Патриотични игри в СОС

Politic

Владимир Петров: Има три възможности за решение на проблема в ”Обеля”-2

Politic

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.