Политика

Румен Радев: Гневът на хората в Габрово е разбираем

„В България цели поколения израснаха с чувство за безнаказаност, затова и се вихри този произвол, затова и мисля, че гневът на хората от Габрово е разбираем“, коментира днес държавният глава Румен Радев по повод на нестихващите протести в Габрово след нападението на трима роми над местен продавач в супермаркет.

„Основният проблем е в беззаконието и това е всеобщ проблем за държавата.

Според мен трябват два паралелни подхода в този случай“, добави Румен Радев.

Той уточни, че от една страна трябва „безкомпромисно и твърдо прилагане на закона“, а от друга „да се води борба със социалните причини, които водят до престъпност: ниското образование, липсата на трудова заетост, липсата на чувство за отговорност пред обществото“.

{cbrelatedarticle count=“3″ /}

Държавният глава бе категоричен, че „по тези две направления трябва да работим“.

Напрежението в Габрово не стихва. Няколко дни вече силите на жандармерията са в града, предприе се и събаряне на ромски къщи.

Кметът Таня Христова от ГЕРБ заяви, че политици спекулират със ситуацията и е готова с оставката си.

Премиерът поиска и получи оставкат на шефа на ОДМВР – Габрово, като изрази мнение, че полицията там не е реагирала адекватно.

Гражданите първо щурмуваха следствието, където са задържаните тримата нападатели, а после нахлуха в махалата. Много фамилии напуснаха мястото, изплашени от гнева на габровци срещу тях.

 • политика
 • румен радев
 • Габрово
 • роми
 • протест

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Извънреден Европейски съвет заради Брекзит

  Politic

  Борисов притеснен, че в Македония са разделени за ЕС

  Politic

  Оставка за Цачева, а Цветанов каца във Вашингтон

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.