Политика

Радев към Путин: Не забравяме ролята ви за Освобождението

Държавният глава Румен Радев е изпратил поздрав до президента на Русия Владимир Путин по повод 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения между двете страни, съобщиха от администрацията на президентството.

В писмото Радев посочва, че българският народ не забравя решаващата роля на Русия за освобождението на България, в резултат на Руско-турската война от 1877-1878 г. и почита паметта на загиналите в нея руски воини.

Според Радев отношенията между двете страни не са били еднозначни, но винаги са били в центъра на общественото и политическото внимание. Те винаги са носили емоционалния заряд и чувствителност, характерни за държавите с дългогодишни исторически традиции в своите контакти. Това ни дава основание да констатираме, че имаме необходимата солидна основа, за да продължим да развиваме равнопоставен и взаимноизгоден диалог, посочва Радев.

Той изразява увереност, че с общи усилия и добронамерен подход могат да бъдат реализирани набелязаните перспективи в двустранния диалог.

 

Източник: 24novini.bg

Свързани новини

ГЕРБ избра Ципов за заместник-председател на депутатите си

Politic

Борисов: Опашки по магазините и безнадеждност – минало е (видео)

Politic

6,3 по Рихтер удари Мексико

Politic

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.