Избори Политика Регионална

Проф. Румен Гечев в Симитли: Трябват политики, с които да не се замитат интересите на малките страни в ЕС

„Защо тези избори са важни за България? Защото чрез тях ще защитим българските интереси. Личностите, които изпращаме в ЕС, трябва да могат да формират политики в ЕС. Трябва да бъдат висококвалифицирани, за да се чува тяхната дума в Европа”. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България” проф. Румен Гечев по време на среща с обществеността в Симитли.
По думите му представителите на БСП трябва да могат да работят с колегите си от другите държави. „Искаме решенията да са равнопоставени за всички страни членки, а инвестициите да се разпределят на конкурсна основа”, каза още той. Гечев обясни, че от БСП настояват да се промени инвестиционната политика на ЕС с предимство за по-слабо развитите страни. „В България влиза “дъждец от трохички”, с което не сме съгласни. БСП не е съгласна с развитието на две скорости на ЕС. Искаме да се провеждат политики, с които да не се замитат интересите на малките страни, не искаме да бъдем смятани за втора ръка хора”, категоричен бе социалистът.

„Добре е да си правим площадите хубави, вашият в Симитли е много хубав, но само с площади не става. Хубаво е да има пътища, качествени пътища. Но въпросът тук е какви стоки се движат по тези пътища- от България към Европа или от Европа към България. Хубаво е да имаш пътища, но е хубаво да имаш и индустрия, която да развива страната”, заключи кандидатът за евродепутат.

Източник: frognews.bg

Свързани новини

Вижте самоделните бомби на ученика от Пловдив

Politic

Манолова нарече вдигането на данъците от Фандъкова „данъчен трик“

Politic

Антон Станков: Комунистическото мнозинство на прокурорите избра кандидат без алтернатива. Не е добре!!!

Politic

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.