Политика

Проф. Радослав Гайдарски: Трябва да има наказани лекари за починалото 3-годишно дете

Моите съболезнования към родителите. Случилото се не може да се върне. Трагедията е голяма, защото за тези родители това е единственото дете. Това каза проф. Радослав Гайдарски по БТВ.

Тук не става въпрос да се повярва, че детето е болно, а всеки който го е видял, ако са достатъчна кондиция и квалификация, е трябвало да разберат, че става дума за нещо сериозно. Учудвам се как е възможно това да стане. Ние сме от малкото страни с лесен достъп на всеки болен до всяка болница. Не съм чул дете да бъде върнато от преглед. Става дума за малко дете, което не може да разкаже за болката си. В модерните болници на Запад се чака с месеци. Тук не е така.

 

Не съм виждал някой да не приеме дете, защото леглото било запазено. Трябва да се види кои са лекарите, които с лека ръка са отхвърлили детето. Уникален случай, казвам ви. Тук става въпрос за слаба квалификация на приемащите доктори. Отсъства реципрочност на отношение. Създава се пропаст между лекари и пациенти. По този случай трябва да се види от какво е починало детето, да се види кои са лекарите и да се вземат мерки. Има недоверие между лекари и пациенти. Смятам, че ще има наказани по този случай.

Източник: frognews.bg

Свързани новини

Бивш банкер e новият президент на Литва

Politic

Животът на простреляните в Сливенско все още е в опасност

Politic

Мей иска промяна на проектозакона за Брекзит

Politic

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.