Политика

Проф. Кантарджиев: Добре приготвеното месо не е опасно

Проблемът със салмонелата се появява, когато храната се съхранява на висока температура, такава е ѝ стайната температура. Трябва да се изпече или да свари, термичната обработка унищожава бактерията. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на НЦЗПБ, по повод стигналите до българския пазар 100 тона пилешко месо със салмонела от Полша.

Източник: frognews.bg

Свързани новини

Винетките няма да поскъпват

Politic

Октай пред Фрог: Трябва незабавно да се свика анкетна комисия за студения резерв на Доган

Politic

Не дадоха на седмокласници да ползват формули на изпита по математика

Politic

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.