Политика

Президентът Радев: Обществото да е убедено в прозрачността при избора на главен прокурор

Това е заявил държавният глава Румен Радев по време на срещата си с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.Разговорът е част от поредица срещи, които държавният глава инициира с представители на съдебната и изпълнителната власт и на обществени организации във връзка с критериите за избор и правомощията на следващия главен прокурор, съобщават от президентската институция.

По време на срещата е отбелязано, че доверието на обществото към правосъдието зависи не само от органите на съдебната власт, но и от усилията на другите институции, имащи отношение към правосъдната система. Обсъдени са били правомощията и отговорността на „тримата големи“ в съдебната власт, ходът на правосъдната реформа, независимостта на съдебната система и ефективността на Механизма за сътрудничество и проверка.

Утре президентът Румен Радев ще проведе две срещи – с министъра на правосъдието Данаил Кирилов и с главния инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет Теодора Точкова.

Източник: frognews.bg

Свързани новини

Минеков: В Първо РПУ помагат на подпалвачите или не знаят за жалбите ми

Politic

Потребителският съвет на ЧЕЗ обсъди ползите от дистанционно обслужваните електромери

Politic

Пламен Георгиев, досущ като Цецо, обяснава пред свинските медии как всичко е наред с апартаментите му

Politic

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.