Свят

Полицай е участвал в схемата за фалшиви регистрации в КАТ- Велико Търново

Сигналът за злоупотреби с регистрациите на 15 камиона и 15 ремаркета, собственост на фирма от Великотърновско, е получен вчера.

Първоначално в Пътна полиция се явяват четири товарни автомобила, на които им е поставена регистрация, заедно с четири ремаркета. Автомобилите излизат от „Пътна полиция“, след което се поставят други регистрационни табели, които са транзитни, автомобилите – два от тях отново отиват в „Пътна полиция“ да бъдат регистрирани, казва старши комисар Димитър Машов – ОД на МВР – Велико Търново:

Оказва се, че регистрационни табели са предназначени за товарни автомобили, които са извън територията на България, като в схемата участва служител на КАТ- Велико Търново.

Служителят на МВР е един, той е основното лице, което е допуснало да бъдат извършени тези закононарушения. Длъжностното лице е оказвало въздействие на подчинението му служители да осъществят по-бърза регистрация, безпроблемна регистрация като игнорират служебните си задължения по отношение на въпросните МПС, обяснява Стефчо Банков, директор на дирекция „Вътрешни сигурност“ – МВР

Разследващите си партнират и със свои колеги от Белгия, където са открити част от камионите на фирмата и с други европейски държави. Тепърва ще се установяват щетите, нанесени на държавата.

Размерите, ако се има предвид заявените автомобили, които е трябвало да бъдат регистрирани, тяхната стойност е близо 2 милиона лева и на тях като сложите 20% ДДС, много ясно ще ви стане каква щета е предотвратена!, обявява Христо Христов, окръжен прокурор на Велико Търново.

Процесуално следствените действия по случая продължават. Тази вечер изтича 24-часовата мярка на задържания служител на „Пътна полиция“. Предстои прокуратурата да прецени колко и на кои лица ще се повдигнат обвинения.

Източник: frognews.bg

Свързани новини

Строго секретно! Тайната мисия на Петимата в САЩ и мистерията с двете снимки

Politic

Лек трус на 12 км източно от Бургас

Politic

Китай не иска търговска война със САЩ

Politic

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.