Политика

НС ще изслуша Захариева за изказването на Чавушоглу

Народното събрание днес ще изслуша вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева за изказването на турския външен министър Мевлют Чавушоглу по време на предизборна кампания в Турция, че за приемането на промени в Закона за вероизповеданията в България са оказани турски намеса и натиск.

 

Вносителите на предложението за изслушването са народните представители Волен Сидеров, Валери Симеонов и Искрен Веселинов от „Обединени патриоти“.

Първа точка в дневния ред на депутатите днес е изборът на заместник-председател на „Надзор на инвестиционната дейност“ и заместник-председател на „Застрахователен надзор“ към Комисията за финансов надзор. Кандидатурите на Мария Филипова и Илиана Христова са предложени от председателя на Комисията по финансов надзор Бойко Атанасов.

Филипова е предложена за зам.-председател на „Надзор на инвестиционната дейност“. На изслушване пред Комисията по бюджет и финанси в парламента тя е заявила, че усилията й за развитието на сектора ще са насочени към повишаване ликвидността на капиталовия пазар, осигуряване на възможност за финансиране на нови дружество с него и ускоряване растежа на икономиката.

Илиана Христова е кандидат за зам.-председател на „Застрахователен надзор“. По време на изслушването й тя е обяснила, че с оглед на скандала със застрахователното дружество „Олимпик“ и предложението „Бонус – малус“, секторът е в турбулентна ситуация.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

На вниманието на народните представители ще бъдат и промени на първо четене в Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции. С внесените от Министерския съвет текстове се регламентират правомощията на БНБ за прекструктуриране на кредитни институции и на Комисията по финансов надзор за преструктуриране на някои инвестиционни посредници.

В пленарна зала ще бъде представен и отчета за дейността на Съвета за електронни медии за 2018 г. 

 

 • Народно събрание
 • ГЕРБ
 • ДПС
 • Обединени патриоти

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Мина Андреева: За ново удължаване на Брекзит, трябва съгласие на страните

  Politic

  Според Йончева оставката на Делян Добрев е „малка победа“

  Politic

  ВМРО и НФСБ изключиха „Атака“ от „Обединените патриоти“

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.