Политика

НС ще гласува изменения в електронното управление

В дневния ред на Народното събрание за днес са промени в Закона за електронното управление.

Измененията са на първо четене и са внесени от Министерския съвет. 

С тях се въвежда изискване към председателя на Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ). Той може да бъде назначено лице, със завършено висше образование с  образователно-квалификационна степен „магистър” и най-малко 5-годишен опит в управлението или координирането на дейности в сферата на информационните технологии, електронното управление или мрежовата и информационната сигурност.

Председателят ще провежда държавната политика в областите на електронното управление, електронните удостоверителни услуги, електронната идентификация, инфраструктурата за пространствена информация.

Той ще разработва нормативни актове на Министерския съвет в областта на електронното управление и използването на информационните технологии в дейноста на администрациите.

Председателят на ДАЕУ ще разработка и Стратегия за развитието на електронното управление в България, която се предлага за приемане от Министерския съвет.

 {cbrelatedarticle count=“2″ /}

След това депутатите ще продължат с петъчния парламентарен контрол. На въпроси ще отговарят министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, социалният министър Бисер Петков, министърът на културата Боил Банов, министърът на околната среда и водите Нено Димов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

 • Държавна агенция електронно управление
 • Народно събрание
 • изменение

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Марешки: Радев е личен ПР-консултант на Нинова (видео)

  Politic

  ОМО ”Илинден” с пореден опит за регистрация

  Politic

  Сидеров за Цветанов: Става за брокер на имоти, няма да остане гладен (видео)

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.