Политика

НС ще гласува за промени в бързите съдебни производства

Първа и втора точка в дневния ред на народните представители за днес е първо четене промени в Наказателния кодекс и в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се променят условията за бързите съдебни процедури и намаляването на присъдите при самопризнания. 

 

 

От БСП, ВМРО и „Воля“ са внесли отделни законопроекти за промени в НПК, като във всеки от текстовете се предлага да отпадне бързото съдебно производство в случаите на умишлено убийство, блудство, тежка телесна повреда и изнасилване. 

Втора точка в дневния ред на депутатите са промени, внесени от ГЕРБ, в Наказателния кодекс, с които предлагат при самопризнания присъдите да се намаляват с една трета, а при тежки престъпления, като убийства, изнасилвания, блудство и тежка телесна повреда да се намаляват с една пета. 

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

В дневния ред на Народното събрание за днес са още промени в Закона за енергетиката и промени в  Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

 • Народно събрание
 • Наказателен кодекс
 • Наказателнопроцесуален кодекс

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Ерменков: Никой не е бламирал Корнелия Нинова

  Politic

  Разнобой сред управляващите за ремонта на Су-25

  Politic

  Жената до Гешев е съдружник с ортака на Ваклин?!

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.