Политика

НС ще гласува за пощенските услуги и музеите

Днес депутатите ще гласуват на първо четене промени в Закона за културното наследство и на второ четене промени в Закона за пощенските услуги. Това става ясно от публикуваната в сайта на Народното събрание проектопрограма.

С промените в Закона за пощенските услуги се въвеждат

мерки по изпълняване на изискванията, свързани с надзора на участниците на пазара на трасграничната доставка на колетни пратки. 

Измененията предвиждат и имуществени санкции, които започват от 1000 лева и стигат до 10 000 лева.

За пощенски оператор, който нарушава условията по издадения му индивидуален лиценз санкцията е между 1000 и 10 хил. лв.  Санкцията за пощенски оператор, който извършва универсални услуги и наруши законовите изисквания, е между 1000 и 5000 лева.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Втора точка в дневния ред на депутатите са промени в

Закона за културното наследство, с които се регламентират изискванията за издаването на разрешение за извършване на музейна дейност от частни музеи,

документите за разрешение за консервация и реставрация на движими културни ценности и промяна в срока за издаване на разрешенията – вместо 14 дни както досега, срокът ще бъде 30 дни. 

Вносителят и на двата текста е Министерския съвет.

След пленарното заседание ще се проеде заседание на Комисията по бюджет и финанси в парламента, където ще бъдат гласувани промени в Закона за държавния бюджет,

с които се намалява държавната субсидия на партиите от 11 лева на един лев.

 • пощенски услуги
 • музеи
 • Народно събрание

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Цветан Василев: „ДП“ са личните задължения на Делян Пеевски към банката

  Politic

  Васил Василев: Шефът на арестувания полицай не си е мръдна пръста да го проучи

  Politic

  Ген. Тодор Бояджиев: Отварянето на досиетата бе манипулативно и изборно

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.