Политика

НС гласува нови мерки срещу прането на пари

В дневния ред на Народното събрание за днес са промени в Закона за железопътния транспорт и промени в Закона срещу изпирането на пари.
 
 
С промените в Закона за мерките срещу изпирането на пари Министерският съвет предлага да се включи нова категория задължени лица. Текстовете, които днес ще се гласуват на първо четене, предвиждат това да са хора, които търгуват, съхраняват или действат като посредници при търгуването на произведения на изкуството, а сделката е над 10 хил. евро.
 
Ако сделката се извършва в художествена галерия или аукционна къща, участниците по сделката отново са задължени лица по Закона за мерките срещу изпирането на пари.
 
В програмата на депутатите за днес е и второ четене на промени в Закона за железопътния транспорт, с които се предвижда звеното за разследване на железопътни инциденти да е пряко подчинено на Министерския съвет.
 
{cbrelatedarticle count=“2″ /}
 
С това България ще изпълни препоръката на Европейската комисия и ще предотврати риска да е осъдена пред Съда на Европейския съюз, след предявена искова молба, пише в мотивите към законопроекта.
 • Народно събрание
 • пране на пари
 • Закон за мерките срещу изпиране на пари

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Фандъкова: Пейките по „Графа“ не са 10 хил.лв., но кашпите са

  Politic

  Колко лицеви опори прави Бойко Борисов? (видео)

  Politic

  БСП готови за диалог за субсидията-предлагат 6 или 8 лв.

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.