Политика

Минеков: В Първо РПУ помагат на подпалвачите или не знаят за жалбите ми

„Този криминален случай не е случайност. Не е от природата, не е от гръм, а има нарочно запалване. Оттук нататък кой е трябвало да бъде пръв или втори прави нещата да изглеждат колкото се може по-оневиняващи целия криминален акт, а има такъв“. Това каза проф. Минеков, чиято кола бе подпалена с други близо до дома му в кв. Изток в София преди два дни.

 

„Имаше декларация на началника на 1-во РПУ комисар Милтенов, че никога не са получавали от мен жалба за някакъв опит за насилие срещу мен. Това не е вярно.

 

Комисарят, или не са му предложили документите, с които разполагат, или не е запознат, или действа в услуга на подпалвачите,

което би било твърде жалко. Последната жалба беше случай разследван от следовател Пенчев и това беше много сериозна заплаха. Общо взето от 2014 година до 2019 година имам някакви бегли такива заплахи, но в този период, само за 4 години, имам 4 сериозни сериозни заплахи, което никога не съм го разказвал, но е времето да кажа и за това нещо, тъй като те представляваха опасност“, загатна Минеков.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

„Първото си беше чисто отвличане от ателието.

Какъв беше моят късмет? Беше, че началникът на тези двама бандити, на които им беше поръчано да ме задърпат и да ми кажат какво да правя и какво да не правя, този началник се оказа мой бивш новобранец в казармата. Това се размина. Последното, което се случи, за което дълго писахме в 1-во районно, на същото място стана заплахата, беше много сериозно, като това се случи на десет метра от неподозиращия ми син, а беше много опасно. Този път беше много сериозен човекът, който дойде да ме предупреди. Много сериозен. Това е описано в 1-во районно, имаше следствие и приключи с решение на прокуратурата, че не е намерен човекът, който се издирваше“, призна проф. Минеков.

За тиражирания негов съсед, който е със сръбски произход, Велислав Минеков заяви: „Познавам се със сърбина, почтен човек, не е богат. Отскоро ми е съсед, живее срещу нас. Нищо не каза, просто е достатъчно учуден от това, което се случи. Освен това колата му е нищожна, тя не струва и 1000 лева“.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

„Другото, което трябва да кажа задължително, е моята благодарност към пожарникарите.

Шефът на момчетата от пожарната се казва Георги Ташев, те са от 7-мо управление на пожарната. Те дойдоха буквално за минути и с изключителна смелост потушиха това нещо, тъй като можеха да се взривят няколко резервоара“, изрази благодарност проф. Минеков.

„Както каза господин министърът на вътрешните работи, не могат да се изказват никакви предположения, докато не се разбере каква е истината в случая. Aз получавам много добри реакции, не само в социалните мрежи, където общо взето няма никакво колебание защо се е случило това нещо. Приятно ми е, че получавам и от колеги, които са от чужбина. Приятно ми е, че тези неща се разбират и извън страната“, заяви още той.

 • общество
 • запалена кола
 • скандал
 • криминално

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  ЧЕЗ Разпределние подобрява електрозахранването в Плевен

  Politic

  Кирилов подава оставка през есента, ако не падне мониторингът

  Politic

  Само във Фрог: Пеевски засечен да влиза в Спецпроркуратурата

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.