Политика

Мая Манолова застана зад протеста на медицинските сестри в подкрепа на Мая Илиева (видео)

Омбудсманът Мая Манолова застана днес пред сестрите, дошли да протестират в подкрепа на Мая Илиева пред частната болница, която я уволни.

 

Манолова заяви: „Преди 6 месеца Мая Илиева застана начело на протестите за достойно заплащане на медицинските специалисти, за достойни условия на труд, за кариерно развитие. Искания, които не са просто за здравната система и медицинските специалисти. А са искания в полза на всеки един пациент“.

Манолова каза, че премиерът и здравният министър не са си изпълнили обещанията.

Протестиращите изчакват Илиева да си подпише заповедта за освобождаване. След това те ще тръгнат към Министерство на здравеопазването, където ще покажат плакатите и ще заявят исканията си. Протестът ще завърши пред КНСБ.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

В подкрепа на сестрите има членове на Асоциацията на акушерите, рехабилитаторите и кинезетерапевтите. Както и сестри от болница „Токуда“. 

 • медицински сестри
 • Мая Илиева
 • протест
 • Мая Манолова
 • видео

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  50 хотела по Черноморието могат да изгубят милиони от фалита на Thomas Cook

  Politic

  Бразилия няма ресурси да се бори с пожарите в Амазонската джунгла

  Politic

  ЧЕЗ Разпределение стартира поредица от мерки за защита на щъркелите

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.