Политика

Иванчева за заменките в „Младост“: Не Фандъкова, а ние го направихме

Бившият кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова отправиха критики към столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Повод за позицията на Иванчева и Петрова, които са обвинени във взимане на подкуп и в момента обжалват присъдата си, е публикация на Фандъкова за подготвени замени в „Младост“. Става въпрос за няколко имота, срещу чието застрояване граждани протестират от месеци.

„Инициативата за преместването на конфликтни строежи от зелени площи между блоковете в свободни общински терени започва кметът на Район „Младост” Десислава Иванчева още в началото на мандата ѝ в края на 2016 г. През месец декември 2017 г., след като настоящият противозаконно избран от СОС за и.д. кмет на „Младост” Румен Русев, тогава зам.-кмет, не успява да се справи със задачата, Иванчева поставя начело на екипа за преместването зам.-кмета Биляна Петрова и главния архитект на района Стефан Стефанов. След наистина дълги и тежки преговори съгласие за преместване екипа на Иванчева постига не с трима, а с четиринайсет собственици и инвеститори – на два имота с обща площ от 12,395 дка и обща разгъната застроена площ от 38 095 кв.м.“, пишат в позицията си Иванчева и Петрова.

{cbrelatedarticle count=“2″ /} 

Те настояват кметът Фандъкова да покаже постигнатите споразумения със собствениците на имоти, както и заповедта, с която формира екип, който да се заеме с 30 проблемни имота в „Младост“. Другото им настояване е Фандъкова да поеме ангажимент с конкретни срокове за замяната на проблемните имоти. н

 • Йорданка Фандъкова
 • Десислава Иванчева
 • Биляна Петрова
 • Младост
 • София
 • местни избори

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Днес ГЕРБ избира заместник на Цветанов

  Politic

  Депутатите ратифицираха договори за закупуване на военна техника за българската армия

  Politic

  Ученически автобус беше похитен в Италия

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.