Политика

Запорирали сметките на кандидат-кмет от БСП по неверни данни в НАП (видео)

Кандидатът за кмет на Ловеч от БСП на местните избори тази година Радина Банкова съобщи за оказан политически натиск чрез запориране на сметките й на база данни от НАП, които не са верни. Банкова обясни за случая по време на пресконференция на БСП в парламента тази седмица.

 

 

По думите й два дни след изборите призовкар на частен съдебен изпълнител я е посетил, защото имала големи задължения към Националната агенция по приходите, а това не отговаря на истината.

Във връзка с това сметките на фирмата й, както и нейните снимки са запорирани.

„Моята фирма е износител и обикновено ситуацията, в която се намираме, е възстановяване на ДДС. Съответно, няма как да изпаднем в ситуация да дължим големи суми“, обяснява Банкова. 

Тя подчерта, че „изпълнителното дело е образувано на базата на удостоверение от НАП с неверни данни“. 

„Сега трябва отново да изискам удостоверение по ДОПК, с което да удостоверя, че не дължа никакви суми към данъчната администрация, за да докажа, че този запор и политически нитиск са без основание“, допълни Банкова. 

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

По време на пресконференцията лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи за още няколко случая на натиск

– застъпнци в Благоевград са получили рпедупреждение за уволнение от работа, служител на ВиК в Дупница е заплашен с уволнение, кандидат за общински съветник от БСП в Пазарджик е получил заповед за данъчна проверка, учителка в детска градина в Септември, която е член на БСП и не е искала да подпише документи с невярно съдържание, е уволнена дисциплинарно, свекърва на андидат за общински съветник в Перник е уволнена от кметството в Кладница.

„Ще сезираме всички европейски институции и всички европейски посланници за репресиите над нас“,

категорично заяви Нинова по време на брифинга.

 • БСП
 • запорирани сметки
 • кандидаткмет
 • Ловеч
 • натиск
 • видео

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  ГЕРБ внесе жалба в ЦИК срещу Румен Радев

  Politic

  Манолова: Шунката в бюджета за 2020 е за приятелските кръгове, не за хората

  Politic

  Борисов обеща нов тепих за залата по борба на Станка Златева (видео)

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.