Избори

Евроизборите – тест за предсрочен вот и дали ГЕРБ ще удържи властта

Ако ГЕРБ загуби предстоящите евроизбори това би означавало, че ще има предсрочен вот, смята лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

Според него предстоящите избори трябва да се превърнат не само в избор на 17 души, които ще бъдат в Европейския парламент, а в национални избори.
„От изхода на предстоящите европейски избори зависи и това дали ГЕРБ ще удържат властта или ще има условия за предсрочни избори, а също в немалка степен – и резултатът от местните избори“, коментира той в Пловдив.

Станишев отсече, че БСП трябва час по-скоро да приключи процеса на вътрешни номинации и формиране на листата, защото времето лети, пише днес.бг.

„Ние имаме всички шансове да постигнем много силен резултат и да победим ГЕРБ, ако излъчваме убедено единство, ако бързо формираме силна и балансирана листа и тя тръгне на срещи и разговори с хората, защото е заредена с два много силни документа – платформата на БСП за изборите и Манифеста на Партията на европейските социалисти за нов социален договор за Европа“, посочи социалистът.

Свързани новини

Анкета на ИА Региона: За кого ще гласувате на евроизборите на 26 май?

az

Политика Топ новина 1

Politic

България трябвало да е водещата на Балканите

Politic

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.