Политика

Депутат от 43-то НС зае мястото на Десислава Танева

Със започването на пленарното заседание днес депутатите гласуваха на мястото на Десислава Танева от ГЕРБ, която вчера беше назначена за министър на земеделието, да застане Мария Белова, която е от листата на ГЕРБ за многомандатен избирателен район Сливен. Белова е била депутат и в предишното Народно събрание.

 

Първа точка в дневния ред на депутатите за днес е второ гласуване на промени в Закона за мерките срещу изпиране на пари.

Законопроектът е внесен от ГЕРБ и беше гласуван на първо четене.

Втора точка в програмата на парламента е второ гласуване на промени в Закона за отбраната,с които да предоставят допълнителни полицейски правомощия на армията.

С промените в Закона за мерките срещу изпиране на пари се отменя задължителното представяне на вътрешните правила срещу прането на пари в дружестваата пред ДАНС. 

Отпада и задължението на адвокатите да предоставят информация на ДАНС за всеки свой нов клиент. 

Измененията в Закона за мерките срещу изпирането на пари предвиждат декларация за собствениците на фирми да подават само дружествата, които не са вписани в Търговския регистър или в регистър Булстат.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Втора точка в дневния ред за днес е второ четене на промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. С тях се предвижда възможността

армията да оказва помощ на държавните органи за противодействие на заплахите, които са с особено висока степен на опасност за населението. 

Измененията предвиждат още на военнослужещите да се изплащат пари, ако е невъзможно осигуряването на безплатна храна и ободряващи напитки по време на заятия, учения, лагери и тренировки.

 • Народно събрание
 • Закон за мерките срещу изпиране на пари
 • ГЕРБ
 • Обединени патриоти

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Борисов: Папата ме поздрави за магистралите

  Politic

  Заплатите на имамите се вдигат от май с 20%

  Politic

  Арбитражният съд във Вашингтон реши окончателно спора между България и Оманския фонд

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.