Политика

Депутатите свършиха работа… За час и половина

Пленарното заседание в парламента днес започна в 13 часа и свърши в 14 и 30ч. За час и половина депутатите приеха промени в състава на комисиите в парламента, законодателни промени в Закона за търговския регистър и изменения в Закона за физическото възпитание на спорта. 

 

 

Измененията в Закона за физическото възпитание и спорта, които бяха последна точка от дневния ред и бяха предвидени за първо четене, бяха приети и на второ.

С окончателно приетите промени се позволява на Министерството на финансите да актуализира бюджета на Министерството на младежта и спорта.

Така паричните средства, които Българският спортен тотализатор отделя за обновяване, реконструкция и изграждане на спортни съоръжения в държавни и общински училища ще се разпределят от финансовия министър Владислав Горанов. 

В законопроекта не е отбелязано за каква сума става въпрос на година и по никакъв начин не е засегнат министърът на образованието, въпреки че парите са за спорт в училищата.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Преди съмнителния законопроект на ГЕРБ, Народното събрание

прие на първо четене промени в Закона за търговския регистър,

с които отпада задължението на фирмите без дейност през отчетния период да публикуват отчетите си. 

Депутатите гласуваха и промени в постоянните комисии в парламента.

По предложение на новия председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. 

В Комисията по труда, социалната и демографската политика влиза Ралица Добрева. Лиляна Радева пък ще бъде новият член на Комисията по вероизповеданията. Точно преди седмица ДОбрева и Радева положиха клетвите си като депутати. 

 

 • Народно събрание
 • ГЕРБ
 • Обединени патриоти

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  КАТ продължават със засилени проверки

  Politic

  Нинова: В случая с НАП – жертвите плащат за престъплението, извършено спрямо тях

  Пепи

  Над 100 000 души протестираха в Прага с искане за оставката на Бабиш

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.