Политика

Депутатите поканиха Пламен Георгиев в НС, за да обясни за оставката

Народното събрание прие със 106 гласа „за“, 32 „против“ и 13 „въздържали се“ предложението на Филип Попов от БСП председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев да дойде в парламента и да представи мотивите си за подадената днес оставка. 

 

 

„Георгиев все още е председател на КПКОНПИ. Той е депозирал оставка. Никой не разбра мотивите и причините. Процедурата е да дойде в парламента и да чуем мотивите“,

заяви Попов от парламентарната трибуна, а след това председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че отправя устна покана към Георгиев да се яви в зала.

Филип Попов поиска и пленарното заседание да бъде прекратено, докато дойде председателя на КПКОНПИ.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пък заяви, че не е коректно да се прекъсва заседание.

„Ние просто ще го поканим. Ако той пожелае, ще дойде. Вероятно Пламен Георгиев няма да си върне оставката. Моля, заседанието да продължи“,

заяви Дариткова от парламентарната трибуна.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Преди процедурното предложение на Попов, колегата му Крум Зарков от БСП заяви, че „квесторите минаха по коридорите за две минути, раздадоха хвърчащо листче от КПКОНПИ, на което пише, че Пламен Георгиев подава оставка и вие искате дебати и изказвания“.

„Какъв дебат очаквате от хора, които преди пет минути разбраха за това?“, обърна се Зарков към Караянчева.

Подадената оставка на Пламен Георгиев беше обявена веднага след почивката на депутатите от председателя на парламента Цвета Караянчева. Тя не представи мотиви за нея. Оставката на Георгиев е шеста точка в дневния ред на Народното събрание днес.

Припомняме, че Пламен Георгиев стана част от скандала с евтините апартаменти „Апартаментгейт“. Името му бе замесено в скандала с голямата му тераса, която е 186 кв. м. и е част от луксозния му тризонет.

 

 • Пламен Георгиев
 • КПКОНПИ
 • Народно събрание
 • БСП
 • ГЕРБ

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Ветровито и с облаци ще е времето днес

  Politic

  Основател на Wikipedia: Интернет се превърна в нещо потресаващо

  Politic

  Има съмнения за манипулиране на документи в ДНСК, докато прокуратурата я проверява

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.