Политика

Делчев от ДБГ: Заедно с Манолова ще работим в интерес на гражданите

Димитър Делчев е председател на дясната партия „Движение България на гражданите“. Той е водач на листата за общински съветници на коалиция „Движение България на гражданите“ (ДБГ, ЗНС, НДСВ и Път на младите), която подкрепя Мая Манолова за кмет на София. 

 

 

Защо застанахте зад Мая Манолова?

„Движение България на гражданите“ имаме решение на най-висшия си орган – Националното събрание, на което бях избран за председател, на местните избори да се борим с феодалния модел на управление в страната. Моделът ГЕРБ в местната власт, начело с партийния функционер Фандъкова в София, не прави изключение. Именно затова

ДБГ подкрепихме гражданския кандидат Мая Манолова, която се обяви за смяна на този модел. Това ще бъде целта ни не само в София, но и в останалите общини.

Как един независим кмет ще управлява без общински съветници, които взимат най-важните решения за общината?

Г-жа Манолова ще има гръб в Общинския съвет в лицето на съветниците от нашата коалиция – Движение България на гражданите, ЗНС, НДСВ, Път на младите.

Заедно с нея имаме ангажимент да реализираме конкретни политики, важни за десните хора, които записахме и в Платформата за гражданско управление подписана от г-жа Манолова и партиите от коалицията.

Сред приоритетите ни са борба с мръсния въздух чрез стимулиране на повече електромобили в центъра, изграждане на цялото Околовръстно шосе и започване на вътрешните градски рингове за разтоварване на паразитния трафик през града, въвеждане на изцяло дигитална община, която да позволи намаляване на администрацията с 10% и др.
Вярвам, че г-жа Манолова ще получи подкрепа и на други групи в бъдещия общински съвет.

Когато работиш в интерес на гражданите, противниците ти стават и противници на хората.

Тази седмица се видя как са управлявали ГЕРБ досега – г-н Цветанов реди листите, а после празнува със собствениците на фирмата, построила „Златен век“. И после не очаквайте общината да изисква от строителя на „Златен век“ да спазва закона. Точно този модел на управление искаме да сменим – за едни да важат правилата, а за други не, защото за тях са благата.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Бил сте народен представител, сега се кандидатирате за общински съветник. Какво Ви накара да вземете това решение?

Работата на общинския съветник не е по-маловажна, особено когато говорим за София.

Не искам и в следващите 4 години в Столичния общински съвет, както досега, повечето членове да са там, за да гласуват по указанията на партията, вместо да търсят решения за проблемите на хората.

Онзи ден съдът потвърди санкция за Столична община в размер на 1,7 млн. лв. за това, че кметът е възложил обществена поръчка за ремонт на 26 училища и детски градини в нарушение на правилата. Още близо 3 млн. лв. санкции чакат Фандъкова за скандалните ремонти на Граф Игнатиев, църквата „Св. Неделя“, Западен парк и др. Нито лев от тези пари няма да ги плати кметицата или нейната партия ГЕРБ. Те ще излязат от джоба на всички софиянци и това става пред мълчаливите погледи на мнозинството в Oбщинския съвет. То уж трябва да контролира действията на кмета и администрацията. Както трябваше да контролира и дейността на Топлофикация, която се източва със схеми от години и вече стигна до над 800 млн. лв. дълг.

Необходима е промяна в София и ние ще действаме неуморно за това.

 • Димитър Делчев
 • Мая Манолова
 • местни избори
 • София

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Станишев: Не сме доволни от сделката

  Politic

  Над 60 човека в инициативния комитет, който издига Манолова за кмет

  Politic

  Пуснаха отсечката от АМ ”Струма” след Благоевград

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.