Политика

ДБГ: Уважаваме Зеленогорски, но поведението му помага само на ГЕРБ

Изпълнителният съвет на „Движение България на гражданите“ разпространи позиция след изявлението на заместник-председателя Найден Зеленогорски, че напуска партията и ще прави свой проект за обединение на дясното. 

 

От ДБГ изразяват огорчение от решението на Зеленогорски и начина, по който той го е обявил първо публично, без да каже на нито един от съпартийците си. 

 

„Декларираме своето уважение към приноса на г-н Зеленогорски в партийните дела и желанието му да работи за обединение на дясното в България. Не считаме, че при наличието на десетки десни партии, сред които и такава,учредена неотдавна от друг бивш член на ДБГ, обединението се постига със създаването на още една нова, но искаме да вярваме в искреността на мотивите“, посочват от ДБГ.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

„Напускането на партията месец и половина преди изборите е акт, който цели разколебаването ни в изпълнението на резолюцията на Националното  събрание на ДБГ от 30 септември 2019 г. за „разрушаване на монопола на ГЕРБ в местната власт“. Подобно действие няма да донесе дивидент на някой от десните кандидати за кметове в София, а има за цел да навреди на ДБГ и да подпомогне ГЕРБ. Политици с 29 годишен опит добре си дават сметка за това“, се посочва още в позицията на Изпълнителния съвет на партията.

 • политика
 • ДБГ
 • Найден Зеленогорски

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Ненков: Политици участват при избора на шефовете в съдебната власт

  Politic

  Слънчева октомврийска неделя

  Politic

  Шефът на ВАС: Чест прави на президента, че обяви решението си за Гешев в разумен срок

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.