Политика

Дариткова: Дебатът за субсидиите не е затворен

Субсидията не е основното, което държи партиите живи. Политическите партии би следвало да чуват гласа на хората, ние се позовахме на референдума с предложението за 1 лев субсидия.

 

Така шефът на Парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира пред бТВ приетите тази седмица промени за намаляване на партийната субсидия.

 

Трябва да се следи настроението на обществото към партиите, а евроизборите показаха, че хората нямат доверие. Никой не изложи конкретно какво означава нормален живот за една партия, а очаквахме партиите да го направят, коментира Дариткова.

Дебатът може да продължи, така или иначе субсидията се определя в Закона за държавния бюджет и дискусията не е приключена,

заяви тя.

Припомняме, че вчера вицепрезидентът Илияна Йотова изрази мнение, че субсидиите може да бъдат намалени само до края на годината, а с приемането на новия бюджет отново да се увеличат. 

Именно в тази посока клони и коментарът на Дариткова. 

Дариткова коментира, че след намаляванетона субсидията ГЕРБ ще увеличи членския внос, който в момента е 2 лева, тъй като с по-малка субсидия, ще трябва да се разчита повече на средствата от членовете на партията.

{cbrelatedarticle count=“2″ /} 

Финансирането от бизнеса няма да е свързано с опредлени услуги. Тази възможност за финансиране от юридически лица, ще доведе до повече прозрачност, смята Дариткова.

Дали партиите ще са слуги на бизнеса зависи от техния морал, каза още тя и отрече думите на Валери Симеонов, че управляващите партии изнудват бизнеса.

 • партийни субсидии
 • ГЕРБ
 • Даниела Дариткова

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Проф. Дуранкев води листата на „Коалиция за България”

  Politic

  Румен Радев: Водната криза в Перник засяга хиляди българи

  Politic

  Ръстът на икономиката леко се забавя до 3.3% през второто тримесечие

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.