Политика

Граждани: Ударно асфалтират улици в ромската махала на Добрич

Сигнал за ударно предизборно асфалтиране на улици в ромската махала на Добрич подали граждани до Нова тв. Според тях, въпросните улици не са заложени в капиталовата програма на общината.

 

Десислава Първанова е активен участник в обсъждането на бюджета, но никъде в срещите на местната администрация с граждани, не се споменава, че улиците в кварталите „Изгрев“ и „Иглика“ ще бъдат цялостно преасфалтирани през настоящата година.

„От 4 години се молим навсякъде за асфалтиране и да се асфалтира ударно в ромската махала не е редно. Аз не съм видяла на сесиите да се обсъждат тези улици”, казва Първанова.

Местната общност е изключително доволна от новия асфалт, който по думите на живеещите в двата квартала е положен преди месец.

Над 30 улици са изцяло преасфалтирани по проекта за водния цикъл, заявиха от общината. Сред тях са и основни пътни артерии в ромските квартали, но по-голямата част са в центъра на града.

„След като се изградиха тези водопроводи, стана ясно че остават средства по договорите и беше целесъобразно да се вложат в тези улици, тъй като състоянието им беше много лошо”, казва Живко Неделев, ръководител на проекта за водния цикъл.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

От Община Добрич обещаха да извършат проверка за качеството на новата настилка.

 • избори
 • общество
 • асфалтиране

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Радев изрази съболезнования на президента на Шри Ланка

  Politic

  Купуваме на старо два военни кораба клас ”Минен ловец” от Холандия

  Politic

  Мая Манолова застана зад протеста на медицинските сестри в подкрепа на Мая Илиева (видео)

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.