Политика

Горещи подробности: Откупът, заради който служителят от СОБТ е задържан, е 11 000 лева и още …

Откупът, заради който служителят от СОБТ е задържан, е 11 000 лева. Любопитното е, че предавнето му трябвало да стане през работно време, научи Фог нюз от разследващи. Както Фрог първи съобщи в края на миналата седмица шеф на сектор К. П. бе спипан заради маститата сума, поискана от жена заради краден джип „Мерцедес“.
Експерти по сигурност коментират, че това означава две неща. Първо-или въпросният началник се е ползвал с благословията на шефовете на СОБТ и се е чувствал безнаказан, за да си позволи подобно „бягство“ от работното място. Или върху служителите не се упражнява никакъв контрол и те са готови дори прегазват законите, докато се водят на работа. Не е тайна, че задържаният се е хвалел наляво и надясно с приятелството си с командира на баретите Георги Гайков и бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. Припомняме, че по негово време за кратко същият началник бе издигнат до зам.-командир на отряда. Именно тогава се случи фаталната акция в Лясковец, белязана завинаги със смъртта на баретата Емил Шарков.

Не се изключва вероятността сега началството, за по-голямо удобство, да си „измие“ ръцете с арестувания за събитията в Лясковец. Загатва се, че за да се прикрият нещата, може да се прибегне до това полицаите да оттеглят показанията си във връзка с акцията по залавянето на баретата. „В противен случай трябва да има оставки“, коментират източниците ни. Не е изключено и да се назначи поредната формална проверка в отряда, която няма да се различава по нищо от предходните, доказали, че в СОБТ има много „гнило“.

Фрог научи, още, че по време на акцията срещу изнудвачите, на мушката на ченгетата се „нанизал“ и втори служител на СОБТ. Той, обаче успял да се измъкне от полицейския капан. „Умишлено не се търси, защото ще трябва да се повдигнат обвинения и за организирана престъпна група, а това ще хвърли поредното петно върху СОБТ. Упорито се говори, че шефът на МВР Младен Маринов и главния секретар Ивайло Иванов не смеели да вземат решение какво да правят в ситуацията и чакали премиерът Бойко Борисов да им каже как да оправят бакиите на отряда.

Заради множеството проблеми там, наскоро 20 барети с огромен опит напуснаха. Преди това те се опитаха да бъдат чути, като изпратиха ва властта множество „кървави писма“. В тях антитерористите подробно обясниха за безумното, според тях, управление на СОБТ и непреодолимите конфликти, които по недопустим нчин разделят елитния отряд.

Източник: frognews.bg

Свързани новини

Петър Витанов: Да върнем фокуса от сигурност към интеграция на Западните Балкани

Politic

София иска да купи нови 25 трамвая и 30 тролейбуси за 135 млн. лв.

Politic

ДБГ се скара на БСП: Не посягайте на кампанията на Манолова

Politic

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.