Политика

ГЕРБ с акция във фейсбук: #ЦецоЕНевинен

Хаштагът #ЦецоЕНевинен започна отново да набира популярност в социалната мрежа Фейсбук. Поддръжници на ГЕРБ споделят различни новини и статуси, завършваши именно с хаштага заради скандала на евтините апартаменти.

 

Хаштагът #ЦецоЕНевинен има дълга история.

Той се появи за първи път, когато Цветанов беше осъден на втора инстанция като бивш вътрешен министър заради осуетено разследване.
Тогава ГЕРБ се впуснаха да защитават втория човек в партията, а в последните дни след разразяване на скандала около евтиния апартамент си припомниха посланието за невинността.

От няколко дни страницата „Цветан Цветанов е Невинен“ също зачести публикациите и започна да публикува част от опорните точки на Цветанов за евтиния апартамент, сред които това, че

атаката идва от БСП и президента Радев, че сделката е извършена по прозрачен начин и т.н.

Страницата е създадена още по времето на първия кабинет на Борисов, когато Цветанов беше вътрешен министър и най-вече по повод обвиненията и съдебните дела срещу Цветанов, започнали през 2013 година като основното внушение е, че атаката и това и сега е заочнала от БСП мако преди изборите, но Цветанов е устоял.   

{cbrelatedarticle count=“2″ /} 

В страницата сравняват искането на Мая Манолова, която беше острието на БСП през 2013 г. в парламента, за оттеглянето на Цветанов от политиката

с изявлението на Елена Йончева от сега с подобно послание.

Като твърдението на поддръжниците на Цветанов е, че това е атака от БСП.  През 2013 година, обаче, срещу Цветанов имаше сериозни обвинения в съда, за които беше осъден на по-късен етап.

Сравнения за искания на БСП през 2013 и 2019 година 

Снимка: Публикации в страницата за защита на Цветанов

 

Страницата споделя и опитът на фирмата „Артекс“ да оневини Цветан Цветанов като обяснява случая с неговата сделка.

Интересно е, че фирмата не каза нищо за евтините апартаменти на Цецка Цачева, Ваня Колева и Вежди Рашидов, първите две вече подали оставка заради скандала.

В средите на ГЕРБ усилено се говори, че

структурите подготвят декларации в подкрепа на Цветан Цветанов

и оставането му като председател на Парламентарната група, както и на Предизборния щаб на ГЕРБ.

Вчера вицепремиерът Томислав Дончев не се изказа ласкаво заколегата си, което породи съмнения за вътрешна война в ГЕРБ. А премиерът Бойко Борисов се застрахова пред два дни като обясни, че хоратаму вече се бунтували срещу начина на отстраняване на всички, за които има подобни съмнения.

Досега подходът на Борисов беше „да реже главата“ докато скандалът още не е набрал сила, за да го засегне – така стана и с Живко Мартинов от „Суджукгейт“, с Антон Тодоров, който заплаши журналист, че ще му изстине стола и с редица други.

Но случаят Цветанов не е същият – като втори в ГЕРБ и човекът за избори, той е твърде силен и влиятелен.

Цветанов е и този, който успява да осигури мнозинство в парламента, което да крепи решения на кабинета Борисов 3 и изглежда невъзможно Борисов да му намери бързо заместник, за да си запази стабилността. Именно затова вариантът с оставка на Цветанов или отстраняването му изглежда нищожен, експерти дори го определиха като „смъртоносна заплаха“.

Но Борисов трябва да има легитимация и именно таква ще трябва му даде акцията #ЦецоЕНевинен в социалните мрежи и в писмата от структурите.

 • Цветан Цветанов
 • ГЕРБ
 • скандал
 • апартаменти

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  ДЛС „Несебър“ увеличи приходите си от ловен туризъм с 25%

  Politic

  С 20 гласа ”за” и 4 ”против” ВСС повторно предложи Гешев за главен прокурор

  Politic

  Ексцентричният Джон Бъркоу напусна британския парламент

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.