Политика

ГЕРБ отне пропуска на ТВ „Алфа“ на Волен Сидеров за парламента

„Уважаеми колеги, една телевизия я няма сред вас. Една телевизия не снима. Това е телевизия „Алфа“, на която е отнета акредитацията. Нашата пиарка снима с телефон. Нашите репортери не могат да зададат въпроси и ние не можем да им отговорим. Ако това е нормално, кажете!“.

Това каза депутатът от „Атака“ Павел Шопов, първо от парламентарната трибуна, а впоследствие и на брифинг през журналисти. 

Поводът е отнемането на акредитацията на ТВ „Алфа“ на Волен Сидеров и „Атака“ да отразява работата на парламента.

„Най-парадоксалното е, че идваме след един дебат за свободата на словото по повод на питане. Много разгорещени дебати се състояха преди малко. Зададоха се въпроси къде сме ние българите в това отношение. Илюстрацията е налице. Страната се тресе от този скандал. Хората в социалните мрежи си обменят информация, колегите в пленарна зала виждаме ги, гледат кадрите и ако това се беше случило с някой от уважаемите репортерки присъстващи тук, съответно мисля съвсем основателно всички телевизии щяха да се застъпят за нея. Не знам за какво става дума. Парадоксалното е и друго, че ръководството на Народното събрание вместо да вкара незабавно въпроса и темата в етична комисия, както това е ставало, да бъде разгледан случая на председателски съвет, какъвто трябваше да бъде свикан и подобни случаи в миналото това се е случвало, налага тази мярка. Отнема акредитацията на самата репортерка, която стои в момента на студа отвън цяла сутрин“, каза още Шопов.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Той посочи, че е много години в българското Народно събрание и такъв случай до момента не е виждал.

Припомняме, че депутатът от НФСБ Петър Петров пита репортерка с какво бельо е дошла на работа в парламента.

Петров, видимо изнервен от питането на тв екипа на ТВ „Алфа“ на Волен Сидеров за обещаната и непостигната към момента пенсия от 300 лв., атакува репортерката Радослава Маринова от телевизия „Алфа“.

Десислав Чуколов пък посочи, че в петък е било входирано искане към Цвета Караянчева от Николай Караколев да му бъде разрешен достъпът до Народното събрание за журналистическо разследване за сексуален тормоз.

„Аз очаквах отговорът да бъде адекватен. В крайна сметка този отговор, който получихме от нея е, че днес журналистите на телевизия „Алфа“ не могат да влизат в Народното събрание“, допълни още Чуколов.

 • политика
 • ГЕРБ
 • Атака
 • Волен Сидеров
 • Павел Шопов

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Хиляди на опашка за ”сбогом” със Стефан Данаилов в Народния театър

  Politic

  Журналист: Всички питат само за апартаменти. И получават същата демагогия от вчера

  Politic

  ”Червен флаг” на почти всички плажове по Южното Черноморие

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.