Политика

ГЕРБ и ДПС си разпределят гласовете в Зърнево

Село Зърнево се намира в община Тервел, Добричка област. Според последните данни селото има малко над 1000 жители като по-голямата част са мюсюлмани. 

Обикновено българско село. Но в деня след избрите то попадна в медийното внимание заради двата запалени автомобила на кмета на селото Гюнай Неджип.

Неджип е втори мандат кмет, избран като кандидат на ДПС. Но преди месец заедно със 130 нейни съграждани премина в редиците на ГЕРБ. Тогава лично Цветан Цветанов пристигна в Зърнево, за да връчи членските карти на новите си съпартийци.

Тя заяви, че палежът на автомобили на семейството й е по политически причини, но не стана ясно дали визира бившата си партия или друг недоволен от действията й. И се похвали, че след „трансфера“ в ГЕРБ партията има значително повече гласове на изборите, което се вижда и от протоколите. 

{cbrelatedarticle count=“2″ /} 

Резултатите от изборите в селото показват интересна тенденция. Гласовете се разпределят основно между ГЕРБ и ДПС, а избирателната активност е доста над средната за страната.

В селото има две секциикато в едната са гласували 100% от гражданите, а в другата около 50%, така общата изборателна активност е около 75%.

От 663 гласували – 362 са дали гласа си за ДПС, а 206 за ГЕРБ. Трета „политическа сила“ в селото е Воля с 29 гласа, а БСП имат едва 14.

Първото предположение е, че хората в село Зърнево харесват само тези две партии, а следващото, че може да има контролиран вот. Дали е така или не, няма как да кажем, това е работа на институциите като прокуратура.

Ще припомним, обаче, резултатите от предишни избори за управляващата ГЕРБ, чиито резултати се колебаят, за разлика от тези на ДПС, които са относително еднакви през годините. На парламентарните такива през 2017 година в село ГЕРБ имат 41 гласа. А на европейските избори през 2014 година ГЕРБ имат 11 гласа.

 • евроизбори
 • избори
 • ГЕРБ
 • ДПС
 • Зърнево

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Крум Зарков: 90% от българите биха се подписали под думите на президента

  Politic

  Клизми, лукс самолети и болница за властта, за народа – гол… холтер

  Politic

  Повтореният избор на Гешев отново пътува към президента

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.