Политика

ГЕРБ: БСП си крият парите по чекмеджета и буркани, а после ги търсят

„БСП си крият парите по чекмеджета и буркани, а после все търсят къде са“, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков от трибуната в пленарната зала по време на дебатите за промените в Закона за държавния бюджет, с които субсидията за партиите се преизчислява от 11 лева на глас на един лев за глас. Предложението беше внесено от Министерския съвет и обявено лично от министър-председателя Бойко Борисов.

В отговор на въпрос от Драгомир Стойнев от БСП колко е лихвата на банката, която тече по депозита на парите на ГЕРБ, Биков заяви, че „нашите пари могат да се видят, но вашите не могат. От вас излизат притесненията, че пак са изчезнали някакви пари.

„Ако имахме телевизия, като вас, нямаше да имаме пари в банката“,

допълни той.

Тома Биков аргументира предлагането на законопроекта:

„Омръзна ни тази роля на виновника за субсидиите. Имаше публични изявления, според които ние сме пазителите на субсидиите и ние даваме субсидиите.

Ние бяхме онези, които раздават субсидии, онези, които дават насила по два лева отгоре на БСП и те без да знаят, че ги получават се изкарват омърсени от нас.

Няма да играем тази роля повече и затова предложихме това“, заяви Биков.

Той допълни, че „позитивът на този дебат е, че стигна до пленарна зала, защото доскоро се водеше само в телевизионни студиа“.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

„Субсидиите са за всички партии. Трудно се обяснява защо са 11 лева и колко бихме спестили, ако отпаднат.

Надявам се, че с този дебат ще се дадат отговори на въпросите от всички нас, а не една част на парламента да е обвинена в чорбадбийство, другата да е за намаляването на субсидиите, но неясно с колко, а третата да е за премахването им, но да няма яснота какво се случва след това“,

допълни още депутатът.

Биков беше категоричен, че субсидиите на партиите се харчат за предизборни кампании и за медийно излъчване, а не се дават на ръка на депутатите.

 • БСП
 • ГЕРБ
 • партийни субсидии
 • Народно събрание

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  ”Ислямска държава” е разгромена от Сирийските демократични сили

  Politic

  Нови строежи на брега в Синеморец

  Politic

  Борисов от самолета: Искам деца с пояси и платноходки в Черно море, не база на НАТО

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.