Политика

ВМРО поиска Цацаров да прекрати дейността на БХК

ВМРО поиска от главния прокурор Стори цацаров да прекрати дейността на Българския хелзински комитет и да заличи неправителствената организация регистрите заради недопустима намеса в съдебната система на България, съобщават от пресцентъра на партията, цитирани от Нова телевизия.

„БХК по пряк и косвен начин оказва натиск върху българските магистрати и извършва противоконституционна, противозаконна, неморална и открито антибългарска дейност“,

категорични са от партията.

Сигналът до прокуратурата е внесен от евродепутата на ВМРО Ангел Джамбазки и от народния представител Александър Сиди.

„Това е възможност, залегнала в Закона за юридическите лица с нестопанска цел, припомнят вносителите относно поисканата от тях процедура за забрана на БХК“, пишат двамата представители на ВМРО.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Сиди и Джамбазки обосновават сигнала си с преки нарушения от страна на БХК на чл. 117, ал. 2 от Конституцията на Република България и на чл. 13, ал. 1, т. 3, б. б), от вече цитирания ЗЮЛНЦ.

 • Сотир Цацаров
 • БХК
 • българска съдебна система
 • Ангел Джамбазки
 • Александър Сиди

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Мъж с „кози крак“ откърти 3 перки по ”Графа”

  Politic

  Менда Стоянова: Спестените пари от субсидията нямат целево предназначение (видео)

  Politic

  Мей дава краен срок на лейбъристите за Брекзит

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.