Избори Политика

Владимир Николов: От Европа ще искаме строг мониторинг и контрол върху евросредствата в България!

Лидерът на Партия на „ЗЕЛЕНИТЕ“ Владимир Николов бе специален гост в Кабелна телевизия БАЦ в град Петрич.
Вл. Николов е водач на листата на Партия на „ЗЕЛЕНИТЕ“ за европейски парламент, ето какво каза на зрителите на тв БАЦ: „Няма неразрешими проблеми и въпроси, всички проблеми трябват да бъдат поставени е решавани. Ако искаме да успеем и да променим Европа и европейския съюз , но и България трябва да можем да отговаряме на изискванията.
Типично за повечето партии от статуквото, които са вече от 30 години в България, „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ има ясни цели, които си е поставила, а те са защита на уникалната българска природа, дух, традиции, национална идентичност. Ние не се явяваме на тези избори да си мерим силите с вътрешното политическо 30-годишно статукво- Ние отиваме в Европа да пазим интересите на страната ни, нашата суверенност и равноправно участие в европейскатата политика.
България е смятана за най-бедната и корумпирана държава в ЕС, но ние смятаме да променим това с повече власт, защото за съжаление нашата прокуратура и разследващите органи през годините показват неспособност да се спазват с проблемите. Ние ще настояваме в най-голямата сфера на кражбите –еврофондовете на строг мониторинг и контрол. На тяхното справедливо разпределение в целия Европейски съюз, така също и на тяхното рационални и ефективно усвояване на национално ниво.
Масово кметовете по населените места използват неправомерно европейските средства и никой не обръща внимание нито прокуратура, нито разследващи органи. Ние от 30 години стоим на едно място. Кметове на места дерибействат , правят си каквото искат и тяхната наглост и чувството за безнаказаност им дават тези права да си правят своеволия и да усвояват едни средства, като говорим тук за милиарди. Затова трябва строг контрол и мониторинг.“

Свързани новини

Арх. Игнатов: Десетилетия ще отнеме реставрацията на “Нотър Дам”

Politic

Бивш вътpeшeн миниcтъp нa Maĸeдoния пoлyчи 18 г. зaтвop

Politic

Вечерни новини: ВСС бърза да преизбере Гешев в четвъртък, Манолова официално оспорва вота в София

Politic

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.