Избори

/Видео/ Александър Йорданов от СДС в листата на ГЕРБ за евродепутат

Бившият председател на парламента и посланик Александър Йорданов ще бъде водещият представител на СДС в листата на ГЕРБ за европейските избори. Той ще е поставен на 6-о място, което се смята за избираемо.

Това е знаков човек за СДС и кандидатите ни ще работят за всички кандидати и няма да допускаме номерца с преференциите, обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата със СДС в централата на ГЕРБ.

„ГЕРБ и СДС се споразумяха да участват с единна листа на предстоящите европейски избори на 26 май 2019 г. Нашата цел е да изпратим максимален брой на депутати от България в ЕНП, която за нас е гарант за съхраняването на духа и ценностите на Европа“, декларира заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В политическото споразумение двете партии поемат ангажимент, че през целия си мандат ще бъдат част от парламентарната група на Европейската народна партия в Европейския парламент. Освен това избраниците ще работят „за приемането на България в Шенген и еврозоната и против Европа на две скорости, както и всякакви разделителни линии между държавите – членки на ЕС. Споразумението бе подписано от лидерите на двете партии Бойко Борисов и Румен Христов.

От прочетеното от Цветанов споразумение се разбира, че няма коалиция между СДС и ГЕРБ, а листата ще бъде само на ГЕРБ.

Христов разказа, че решението за кандидатите е било трудно, а номинираните са били 15. Трима се отказали, сред тях самият Христов и Владимир Кисьов, който беше посочен от Бойко Борисов като бъдещ евродепутат на предишната среща на двете партии, пише дневник.бг. На последно място в общата листа символично е главният секретар на СДС Илия Лазаров.

„Александър Йорданов – член на Групата на 39-те, председател на парламентарната група на СДС в 36-ото Народно събрание, председател на Комисията по външна политика, председател на парламента, посланик в Полша, Естония, Литва, Латвия и Македония – знакова фигура“, разказа накратко биографията на Йорданов Румен Христов.

Листата на ГЕРБ за изборите за европейски парламент ще бъде представена в неделя в НДК.

Със СДС подписахме споразумение за съвместно явяване на изборите за Европарламента през май. Александър Йорданов влиза на 6-о място в листата на Политическа Партия ГЕРБ. Това е знаков човек за СДС и ние ще работим за всички кандидати и няма да допуснем номера с преференциите. Доктор Даниела Дариткова ще бъде лидер на парламентарната група на ГЕРБ. Тя е човек с качества и най-вече може да контролира групата в добрия смисъл на думата. Спазих си обещанието за тежки санкции, каквито в никоя партия не е имало.

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 27 март 2019 г.

Свързани новини

Евроизборите – тест за предсрочен вот и дали ГЕРБ ще удържи властта

Politic

Партия на „ЗЕЛЕНИТЕ“ със силно послание дни преди европейските избори…
За зелена България в нова по-силна Европа!

az

Политика Топ новина 2

Politic

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.