Политика

Видеото с Пеевски за „олигарха Прокопиев и слугите му Кънев и Иванов“ (видео)

„Как какво ме води насам? Идвам на работа! Какви са тези въпроси от вас? Аз съм избран народен представител! Работата не е само в Народното събрание, аз ходя по районите и говоря с хората, за тях това е  важното. Не е казано, че работата е само в Народното събрание. Взел съм решение и господин председателят ще го оповести“.

Това бяха думите на депутата от ДПС Делян Пеевски в парламента при неочакваната му поява днес след 2 години и 40 дни отстъствие.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви: „Господин Пеевски ще остане депутат в Народното събрание. Както обявих, аз също ще подам заявление до ЦИК да не ме обявяват за евродепутат. Ще ходя в Брюксел, както досега, не като евродепутат“, обяви той и своя отказ от мандата.

„Надделя колективното решение да останем в България… Ако не ме питате за какво идвам в НС, ще идвам по-често“, добави Пеевски с широка усмивка на въпроса на Десислава Ризова  от bTV.

Карадайъ допълни, че  „ДПС имат в България важна работа. Това, което говорим от две години, а и по време на предизборната кампания разяснихме, че страната има нужда от нова форма на управление с ясни приоритети. Нашата ПГ ще работим в тази посока. И с БСП, и с ГЕРБ ще седнем да се разберем за приоритетите на България…“, добави той.

„Създават се изкуствени алтернативи на ДПС и техният срок на годност са от избори до избори.

Тези субекти вече са изчезнали от политическото пространство“, каза Карадайъ за опоентите на ДПС – ДОСТ и НПСД и че само ДПС е повишило гласовете си спрямо последните парламентарни избори.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

„ДПС категорично заема третото място, защото видяхме, че националистите дори сумарния им вот не е на половина на ДПС.

И с ръководството на БСП, и с ръководството на ГЕРБ трябва да седнем да обсъдим приоритетите на страната, за да излезем от последните места“,

каза още Карадайъ. Посланието му означава, че

ДПС затяга примката около ГЕРБ да преформулиране на управленската коалиция и смята да направи мнозинство с БСП и ГЕРБ

поне до местните избори, които да са две в едно с предсрочни. Думата предсрочни избори обаче не бе казана нито от лидера на ДПС, нито от Пеевски.

След като Делян Пеевски се оттегли от брифинга, после се върна, за да направи уточнение за Христо Иванов, Радан Кънев и Иво Прокопиев. Попитан за АЛДЕ, Пеевски отговори:

„Никога не е имало инструкции за мен нито сега, нито на предните европейски избори от страна на АЛДЕ.

Това са спекулации на медиите на олигарха Иво Прокопиев и неговите служители Христо Иванов и Радан Кънев, лични негови слуги.

И на медиите, които работят за тях“, посочи Пеевски.

„Карадайъ добави за внушенията за АЛДЕ, че „ако АЛДЕ имаше инструкции, нямаше листата ни да е такава. Председателят на АЛДЕ беше в България на предизборна кампания на ДПС и ни подкрепи, това е най-важното, другото са само внушения“, каза той за твърденията, че АЛДЕ се разграничава от ДПС и Пеевски.

В заключение Пеевски заяви, че той работи за своите избиратели и за него това е най-важното, като въпросът беше на какви основания извинява отстътвията си в последните две години. Той бе категоричен също, че преговори с ГЕРБ ще води председателят на партията ДПС Мустафа Карадайъ, а не Пеевски.

 

 • ДПС
 • олигарх
 • Иво Прокопиев
 • слуги
 • Радан Кънев
 • Христо Иванов

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  България засега явно няма да спира износа на оръжие за Турция

  Politic

  Р. Кънев: Кражбата на еврофондове е основа на корупцията в България

  Politic

  Откриха прилики при катастрофи с ”Боинг 737 Макс”

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.