Политика ТОП начална

Борисов със знак към САЩ: Свърза F-16 с апартамента на Цветанов (видео)

Обяснение има. С Цветанов говорих по телефона. Той утре отива в Америка на конференция по сигурността. Но Цветанов също да си направи изводите – откъде дойде тази атака сега, защо не по-рано, защо преди изборите се случва това.  Всичко е добре планирано. Слушах внимателно секретаря на президента Румен Радев, той е по-ниско ниво, ще кажат някои, но аз го слушам.

Защото казва неща, които президентът не би искал да каже.

Тогава се удивих, когато каза, че ГЕРБ били за „Грипените“, а те били за Ф-16 и затова искали да се купуват Грипените – понеже ГЕРБ така искали.

Още тогава си казах, че това е рязък завой в посока Ф-16 и търсят обяснение.

Цветанов да си направи изводи и да си даде сметка откъде идва атаката, каза още Борисов.

Така на ръба на кодирано послание не точно към журналистите се изказа за скандала с апартаменитте на Цветанов премиерът Бойко Борисов.

Той неслучайно намеси името на президента, САЩ, изтребителите F-16, за които сделката още не е финализирана, тоест България съвсем не е платила,

със скандала с апартаменитте на Цветанов и заминаването му за САЩ утре. Дали така Борисов даде знак на Американското посолство и президентството, че знае откъде идва атаката е трудно да се съди по публично достъпната информация, но становището на Борисов с тези думи в него, не беше случано именно днес – преди визитата на Цветанов в САЩ.

Премиерът направи това в контекста на изречението, че атаката не случайно става два месеца преди изборите и че е добре планирана, което не е по силите, явно смята той, на една медия.

По-рано през деня самият Цветанов също намекна, че всяка редакция си има своя политика и някои успешно направили новина от сделката му. Той визираше „Свободна Европа“ – медията, от която тръгна разкритието и чиято редакционна политика следва стриктно евроатлантическите ценности и принципите на свободата на словото, такава каквато тя е в САЩ и ЕС, не в България.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Тъжно ми е че в ден, в който дадохме 53 млн. лв. за великденски добавки на пенсионерите и общо 106 млн. лева за добавки. Тъжно и гадно е точната дума, коментира скандала с апартамента на Цветанов премиерът Бойко Борисов също.

В сряда ще събера Изпълнителната комисия. Никак не ми е приятна тази тема. Ще изчакам кратко време да се произнесат прокуратурата и КПКОНПИ.

Едни лидери на партии ги взимат апартаментите по 200 лева, други за 1200 лева. „Ти ни режеш главите и ни махаш, и ни жертваш, докато техните застават заедно и си защитават хората, упрекват ме в ГЕРБ“, каза той.

Много внимателно ще проследя тези театри, каза още Борисов. Винаги сме взимали правилните решения, бяха още думите на премиера.

Това че дугите са маскари, нас не ни оправдава. Те взимат предприятия, вие не ги питате тях за това, защото сте свикнали на всичките кражби през годините. Въпросът е ГЕРБ прави ли това и това е морален въпос, каза още Борисов.

„Заменил съм два обзаведени за един на шпакловка, разликата съм доплатил в хиляда и кусур евро, ми е казал Цветанов“, потвърди Бойко Борисов.

Предполагам, че би трябвало да е законно каза той и нарече скандала „гадост“, „битово и елементарно нещо“ и „ненужно“.

  • политика
  • Бойко Борисов
  • ГЕРБ
  • апртаменти
  • скандал
  • видео

Източник: 24novini.bg

Свързани новини

Манолова обявява проекта си в края на седмицата

Politic

Борисов оправда Цветанов за връщането в НС с „Той не схваща“

Politic

Цикълът на вътрешните избори в БСП започна с критики към Корнелия Нинова

Politic

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.