Политика

Борисов: Радев ходи на работа с колело, а жена му с рикша ли?

„Румен Радев отиде един ден на работа с колело, наснима се хубаво. Ама то вали и дъжд, и сняг. Г-жа Радева с какво ще ходи – с рикша ли? И аз карам колело, и мотор… Аз съм готов от утре да тръгнем с колела – да ни се смеят всички. Готов съм и аз да стигна до край в популизма.“

Това заяви пред Дарик министър-председателят Бойко Борисов

по повод изказването от по-рано на президента Радев, че кара колело и е готов да няма охрана от НСО.

Искате ли да не говорим за човека, който трябва да е обединител, а се държи като опозиционен лидер, коментира Борисов по адрес на Радев. Той е призван да бъде обединител на нацията, държи се като позиционен лидер, а всъщност е първият човек в държавата с най-голямата заплата, с най-големите привилегии, заяви премиерът за Радев.

„В същото време говори за собствената си държава като президент на чужда държава, която има враждебно отношение към България.

Той като излезе в чужбина, там говори само добре, да, това е факт и външните наблюдатели го знаят. А като дойде тук, освен критика към правителството друго няма. Но той не е казал една дума срещу БСП, срещу ДПС, не е казал една дума срещу управлението на неговата партия, която го направи президент“, допълни още Борисов.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

По темата за еврозоната и влизането на България в чакалнята ѝ Борисов обясни, че тази година са минали успешно стрестестовете на българските банки.

„До края на април имаме надеждите, че това ще се случи“, заяви той.

За завода на Фолксваген у нас, премиерът коментира, че още има надежда, че той може да дойде в България и това щяло да е факт, ако не била реакцията на президентството.

Цветанов си знае защо напусна, ние също знаем защо напусна – заради Апартаментгейт напусна, каза Борисов за бившия втори в ГЕРБ.

Той коментира и Балкански поток. „Балкански поток се нарича отдавна проекта, който ние разработихме с ЕК. Тогава кръстихме газовия хъб „Балкан“. През това време ние си направихме връзките с Турция и Румъния, сега правим тази със Сърбия.“

В момента това, което се изгражда са допълнителни мощности, които могат да доставят от всяка една точка газ, добави премиерът. „Това са газови магистрали, които правят България стратегически газов хъб“, коментира той.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

„ЕК излезе и само преди месец и нещо мониторинговия механизъм падна, така както бяхме обещали – в мандата на тази комисия. На всички нива са казали – България е изпълнила своите критерии. Нещо повече, преди няколко дни излезе статистиката на ЕК – за цяла година в България са влезли под 200 емигранти. А през шенгенска Гърция – 67 хиляди. А представете си България да има 67 хиляди мигранти“, обясни още премиерът.

Борисов подчерта, че само за това, което са направили всички трябва да кажат браво на правителството, на граничарите, на всички останали български воини, които са защитили суверенитета, защитили са си границите.

„Моята работа е работа. На другите им е празни приказки. Да приказват и критикуват. Моята баба беше селска жена, но казваше, намери си работа, кусур да намираш“, каза Борисов.

За кризата с водата в Перник той каза: „Едно некадърно управление доведе до кризата с водата в Перник.

Управлението на ВиК дружеството в града и това са хора, които вземат заплати. Това им е работата да следят цялата верига от язовира до чешмата“, каза премиерът относно водната криза в Перник.

„Тук два дни се занимавам с това, заедно с министъра на икономиката, изпратили сме и техника. Искам да уверя хората от Боснек, че в момента машините, което правят е сондажи, сондираме да видим какви са надолу залежите и годна ли е питейната вода за пиене. Говори се, че индустрията получава вода, да тя получава, защото 5-6 000 души от Перник работят в тези заводи и те дават БВП, дават пари за пенсии. Има неща, които, когато не се свършат на ниските нива, се качват нагоре и хората страдат“, каза Борисов.

„От днес няма да има празници ще се работи. Казал съм на хората, че на тези светли празници ще работят и ще получат допълнителни възнаграждения, защото ние трябва да делим питейната от промишлената вода и по най-бързият начин да осигурим на гражданите вода. Аз всеки ден се чувам с кмета, защото това е проблем на всеки един гражданин. Не само в България се случва, навсякъде се е случвало. В държавата има десетки ВиК и това им е единствената работа водоснабдяване и канализация. Затова се направиха толкова много проекти за пречиствателни станции, за канализационни системи.

В София на 70% бяха на септични ями, тук всичко беше на без канализация, само преди 10 г. Тогава в София нямаше вода и канализация“, обясни още премиерът.

Борисов коментира и изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова за внасянето на отпадъците в България. „Това, което знам – 97% от циментовите заводи харчат такива горива. Има европейски директиви, които уреждат тези въпроси, ние много внимателно ги спазваме. Ако някой някъде си позволи да направи различно от разрешеното в закона, той трябва да влезе в затвора и да получи своето наказание“, каза още той-

По думите му „и Радев, и Нинова се държат като прясно родени бебета. Сякаш са се родили вчера и техните партии не са управлявали 20 г. след демокрацията.

Аз като станах кмет, боклукът на София се хвърляше от дерето в Суходол, а другата част се балираше и складираше. Това беше решението на управляващите преди да се появи ГЕРБ. В момента се строят сепариращи инсталации. В София е най-модерният в Европа завод за битови отпадъци“, добави още Бойко Борисов.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Работа – това е думата на годината, заяви премиерът Бойко Борисов. Метрото в София се строи с пълна скорост, лотовете на „Хемус“ също, „Струма“ се строи на пълна скорост. За Европа – връзката със Сърбия на места се асфалтира. Огромната част се строи, финансирана, платена е. Фирмите си получиха парите, за да раздадат на работниците си коледните бонуси, каза министър-председателят. Неслучайно всички кредитни агенции показват финансова стабилност, добави той. Европейската комисия излезе и само преди месец мониторинговият механизъм падна, обяви премиерът и допълни, че на всички нива са казали – България изпълнява поставените критерии.

 • Бойко Борисов
 • румен радев
 • колело
 • политика

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Проф. Дичев: Новият принцип на управление – насъскване на едните срещу другите

  Politic

  ГЕРБ и СДС се регистрираха за местните избори в София

  Politic

  Димитър Николов ще се бори и за четвърти кметски мандат

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.