Политика

Борисов за мигрантите: Врабче да мине, радарите го засичат

Разтревожени сме от подготовката на така наречения „поход на надеждата“, който се организира в лагерите в Турция. Това каза министър-председателят на България Бойко Борисов по време на кръгла маса на тема „Защита на външната граница на ЕС и миграционни политики на Република България“.

“Бих искал баварският колега да знае, че ние

сме разтревожени от подготовката на така наречения поход на надеждата, който се организира в лагерите в Турция“, допълни Бойко Борисов.

Според него, понеже през България не е лесно да се премине, в момента има над 30 хил. души, които сe организират да тръгнат по Балканския път, през Гърция, Македония, Сърбия, Хърватия, Австрия и Германия. Според него това е много силна организация и, ако тръгнат жени и деца и с тях се атакуват границите, ще стане голям проблем.

„Такава организация тече“, допълни Бойко Борисов. Имаме 100% контрол над акваторията на Черно море.

Врабче да мине, радарите го засичат.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Това каза още премиерът Бойко Борисов. За да онагледи добрата охрана, която страната ни осъществява на черноморската си граница, Борисов даде пример със задържаните там над 200 килограма кокаин и 300 килограма хероин от българските гранични служби преди седмица.

В изказването си българският премиер подчерта обаче, че България има проблеми по границата си с Гърция, защото там няма заграждения, а е дълга над 800 километра и се охранява трудно, защото е планинска.

Борисов бе категоричен, че страната ни е приложила трите мерки, които гарантират сигурност на външните за ЕС граници –

волята на правителствата да се справят с този проблем, споразуменията с трети страни (Турция – б. р.) и помощта, която оказва Европейския съюз.

Освен важната роля на възпрепятстващото съоръжение на българо-турската граница, Борисов припомни, че само първите три месеца на тази година има осъдени за каналджийство 30 души, а за миналата година – 130.

„На ниво координация между службите сме изключително добре в момента“, допълни още той.

 • Бойко Борисов
 • граници
 • Шенген
 • бежанци
 • мигранти

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Откриха мъртва рускиня и децата й в Ню Йорк

  Politic

  Електронната революция на обществените поръчки: а по-бавно може ли?

  Politic

  Неуспешният имиджов блиц на Гешев

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.