Политика

Борисов да вика неволята Нинова

Колкото повече време минава, толкова повече се разгръща скандалът с Цветанов и неговите апартаменти. Вече четирима, освен него, излязоха с апетитни имоти на ниски цени в елитни квартали. А е само петият ден от скандала. До втората седмица ще станат десетки. А от всички замесени оставки подадоха… само жените. Политическите мъже се скриха зад фустите, както казват образно мъдрият народ.

 

Борисов е в трудна ситуация на кръгова отбрана – вътре лобитата на вицепремиерите се бият, отвън разни страни помагат.

Разни страни пречат.

 

Какво може да направи той?

Бидейки този скандал голям, той е с любезното съдействие на ДПС. И с помощта на всички бивши министри и шефове на агенции, на които Цветанов е враг. Тоест, скандалът е директно предупреждение за Борисов. Именно затова Борисов не бърза.

Има ефектен вариант – Цацаров да започне проверка на Цветанов.

С Горанов направи точно така – седна на дивана на Слави Трифонов и съобщи Цацаров, че започва проверка. Сега също го има Слави Трифонов, и диванът му е там, но Цацаров не съобщава проверка на Цветанов лично. Тоест, Цацаров не помага на Борисов.

{cbrelatedarticle count=“3″ /}

Има и екзотични варианти Борисов да повика неволята –

Цветанов изпратен за посланик от Румен Радев (Радев в ролята на неволята), Цветанов – консултант на… Държавния департамент (САЩ в ролята а неволята) и др.

Рзбира се, голям криминален катаклизъм, мигранти на талази и рязко вдигане цената на тока и бензина също биха свършили работа. Стига да има отчаяни държавни мъже, готови на подобни авантюри преди изборите.

Но на нас най-приемлив ни се струва друг сценарий: оставка на кабинета. Не на Цветанов – #ЦецоЕНевинен.

А на Борисов.

Така ще запази Цветанов – старият партиен другар би следвало да е по-ценен от цял кабинет.

Но тук неудобството е, че отива в ръцете на Румен Радев – той ще прави служебен кабинет и ще се занимава с ревизия на мандата. А както му се е заканил, че ще изгони всички от ГЕРБ от властта… По-добра хранителна среда за печелене на изборите от БСП, здраве му кажи…

Но ако Борисов се споразумее с неволята (разбирай Корнелия Нинова), тогава тя ще получи каквото й трябва за легитимация в партията й – власт. А Борисов най-ценното в политиката – време да си стъпи на краката.

Неволята Нинова, твърдим ние, е единствената към този момент, която може да поправи счупената талига на Борисов.

Идват избори. След Костинброд никой не се съмнява, че няма ден за размисъл, когато опозицията реши да изкърти правитеството.

Затова на Борисов му трябва неволята Нинова: двамата генерали Борисов и Радев ще се разберат, а тя ще бъде гаранционен фонд.

Оставка под условието да не бъде закачан и ревизиран е добра сделка в неговото положение. С гаранциите на Нинова, че „ще се разберат като мъже“. Така квадратните метри на държавата ще дойдат на добра цена за всички в блока. Стига да отделят един етаж с изгодните квадратури и за почетния комшия ДПС.

Затова препоръчваме: Борисов, викай неволята… Нинова!

Другото ще мине бързо, както двата пъти досега.

 

 

 • политика
 • Бойко Борисов
 • Корнелия Нинова
 • ГЕРБ
 • скандал
 • Цветан Цветанов

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Крум Зарков: Въпросът за субсидиите се форсира (видео)

  Politic

  Борисов хвали Радев. Манолова за кмет на София. И другите новини…

  Politic

  Славчо Велков: Шефът на военното разузнаване ще е кукла на конци

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.