Политика

Андрей Петков, ДБГ: Услугите в София да са с клик, вместо в плик

Намаляване на задръстванията и облекчаване на трафика е сред основните неща, за които ще се работим в следващия Общински съвет.

 

Това коментира Андрей Петков, кандидат за общински съветни от коалицията „Движение България на гражданите“ (ДБГ, ЗНС, НДСВ, Път на младите), подкрепила кандидатурата на Мая Манолова за граждански кмет на столицата.

 

Изчисленията ни показват, че завършване на Околовръстния път и изграждане на вътрешни градски рингове ще намалят наполовина трафика в центъра на града, а по този начин – и задръстванията,

посочи Петков, който е и докторант в УНСС в сферата на транспорта.

Необходимо е намаляване на времето за придвижване в града чрез преструктуриране на градския транспорт и осигуряване на приоритетното му развитие. Почивните дни, когато е най-натоварен, е с най-разреден график и това трябва да се промени, добави той.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Според Петков трябва да продължи изграждането на велоалеи и те да могат да се използват реално от хората,

а не да се налага постоянно да заобикалят автомобили или други препятствия. Те трябва да гарантират и сигурността на велосипедистите, каза още той.

Като председател на младежката структура на ДБГ за него е изключително важно София да бъде „smart city“. Това означава умно управление, умна икономика, мобилност, начин на мислене на административните услиги, електронизация на процесите, така че хората да не чакат с часове по гишетата. Необходимо е бизнесът да подпомогне развитието на иновативните производства и стартъпи.

Време е Столична община да стане част от действителността и

електроннните търгове за обществени поръчки да бъдат разработвани на базата на блокчейн техлология.

Изобщо, всичко, което се реализира, да бъде с клик, вместо в плик. Така ще има по-голяма и постоянна отчетност, а не да трябва да чакаш месец за достъп до информация и хората да не са наясно за какво се харчат парите им, каза още Петков.

 • Андрей Петков
 • ДБГ
 • Мая Манолова

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Соня Колтуклиева: И от НАПлийкс ли Горанов ще излезе сух?

  Politic

  Национален протест готвят КНСБ и КТ ”Подкрепа”заради болничните

  Politic

  Автомобилисти излизат на протест заради отнетия лиценз на БФАС

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.