Политика

Ангелкова призна за имот до Киноцентъра, недеклариран още

След обвиненията на НФСБ и лично на председателя на партията Валери Симеонов от вчера, министърът на туризма Николина Ангелкова публикува следното съобщение в профила си във Фейсбук:

 

 

„Във връзка с нови опити за неправомерно замесване на името ми, този път с обвинение, че не съм декларирала имот в град София, мога да заявя:

имотът е закупен в края на изминалата 2018 г., предстои да бъде деклариран

в ежегодната декларация за имущество и интереси по чл. 35, ал. 1, т. 2 от Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, която се подава за предходна календарна година. Това задължение следва да изпълня в срок до 15 май 2019 г., съгласно чл. 38, ал. 1, т. 2 от същия закон“.

Симеонов намекна днес, че тя притежава имот, който не е вписан в данъчната й декларация.

Ангелкова пише още в профила си:

„Става въпрос за покупка само на парцел урегулиран поземлен имот (дворно място от 1253 кв. м.), находящ се във в.з. Киноцентъра 1 ч.

Къщата и гаражът, които са отбелязани на кадастралната карта, са били необитаеми много години и са негодни за ползване и

предстои задължително събаряне, което е допълнителен разход“.

По думите й сделката е сключена на пазарна цена, което може да се провери.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

„Паричните средства за покупката на имота са от моите родители, като всички данъци са надлежно заплатени“, категорична е Ангелкова. И завършва: „Заявявам, че за всяка една сделка преди нейното сключване съм възлагала извършването на пазарна оценка на имота от лицензиран оценител, вписан в публичния регистър на Камарата на независимите оценители. Видно е, че цената на покупко-продажбата отговоря на действителната пазарна цена към момента на извършване на сделката и съобразно индивидуалните характеристики на конкретния имот“, обяснява още тя.

 • Ангелкова
 • Апартаментгейт
 • имот
 • НФСБ
 • Валери Симеонов

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Спецсъдът е под полицейска блокада заради мерките на петимата задържани свидетели по делото КТБ

  Politic

  Николина Ангелкова: Няма гаранционен фонд за обезщетение след фалита на ”Томас Кук”

  Politic

  Цветеслава Гълъбова: Нашите политиКАНци ни промиват мозъците колко голяма работа сме. Да се смирим пред смъртта

  Politic

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.